ATP
Στους "4" της Μαδρίτης ο Karatsev (vid)

 
Στους "4" της Μαδρίτης ο Karatsev (vid)
© Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 - 15:59

O Aslan Karatsev συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη Μαδρίτη αποκλείοντας και τον Zhizhen Zhang, για να προκριθεί στον πρώτο του ημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση.


Ο Aslan Karatsev επικράτησε της μεγάλης έκπληξης των δυο τελευταίων εβδομάδων, του Zhizhen Zhang, με 7-6 (3), 6-4, για να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Mutua Madrid Open.

Θα είναι ο 1ος ημιτελικός σε Masters 1000 διοργάνωση για τον 29χρονο Ρώσο, που ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά στη Μαδρίτη και ήδη μετράει 7 διαδοχικές νίκες στα γήπεδα του Caja Magica.

Δεν είχε εύκολο έργο σήμερα ο Karatsev, ο οποίος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-1, 0-40 στο 3ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του. Αργότερα είχε και εκείνος μια ευκαιρία για να "σπάσει" το σερβίς του αντιπάλου του, δεν την αξιοποίησε όμως κι έτσι το σετ πήγε χωρίς break στο tie-break.

Εκεί ο Ρώσος ήταν καλύτερος μετά το 0-3, κέρδισε 7 πόντους στη σειρά και επικράτησε με 7-3, ανοίγοντας το δρόμο προς τη νίκη. Στο ξεκίνημα του 2ου σετ έκανε και το break o Karatsev, για να προηγηθεί με 2-0 και να διατηρηθεί μπροστά έως και το τέλος του σετ.

Ο Karatsev, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μετά την επική του πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open το 2021, θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Jan-Lennard Struff, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots