ATP
"Έπιασε" τον Djokovic o Alcaraz, έμεινε στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 - 12:52

Ο Carlos Alcaraz πλησίασε τον Novak Djokovic στους 5 βαθμούς, διατηρήθηκε στο Νο.5 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, 68 θέσεις άφησε πίσω του ο Aslan Karatsev και 37 ο Jan-Lennard Struff. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ μετά τη Μαδρίτη.

Μετά και την υπεράσπιση του τίτλου του στη Μαδρίτη, ο Carlos Alcaraz διατήρησε τους 6.770 βαθμούς του, με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά του μόλις στους 5 βαθμούς από το Νο.1 και τον Novak Djokovic.

Για να επιστρέψει στην κορυφή, ο 20χρονος Ισπανός χρειάζεται απλά να βγει στο court και να παίξει τουλάχιστον έναν αγώνα στη Ρώμη αυτή την εβδομάδα.

Στο Νο.3 ακολουθεί ο Daniil Medvedev, στο Νο.4 ο Casper Ruud, ενώ στο Νο.5 διατηρήθηκε για μια ακόμα εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υπολείπεται μόλις 315 βαθμών του Medvedev και 150 του Ruud.

Πίσω από τον Τσιτσιπά, αλλά σε απόσταση 825 βαθμών, είναι στο Νο.6 ο Andrey Rublev, ενώ στο Νο.7 είναι ο Holger Rune και στο Νο.8 ο Jannik Sinner. Στο Νο.9 ανέβηκε ο Taylor Fritz, που κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.10 τον Felix Auger-Aliassime. Μια θέση κέρδισε και ο Karen Khachanov στο Νο.11, αφήνοντας στο Νο.12 τον Frances Tiafoe.

Μετά και την πολύ καλή του πορεία μέχρι τα ημιτελικά της Μαδρίτης, ο Borna Coric κέρδισε 4 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.16, ενώ ένας από τους μεγάλους νικητές της εβδομάδας ήταν αναμφίβολα ο Jan-Lennard Struff, που μπήκε ως lucky loser στο ταμπλό του Madrid Open και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε Masters διοργάνωση, για να κερδίσει σήμερα 37 θέσεις και να σκαρφαλώσει για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.28 του κόσμου.

Νέα career high και για τους Ben Shelton και Bernabe Zapata Miralles, που ανέβηκαν στο Νο.35 (+3) και στο Νο.38 (+4) αντίστοιχα. Ο Andy Murray, μετά και την κατάκτηση του Challenger στο Aix-en-Provence, κέρδισε 10 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.32, που είναι η καλύτερη θέση που είχε στα 5 τελευταία χρόνια.

27 θέσεις άφησε πίσω του ο Ugo Humbert, που ανέβηκε στο Νο.50 του κόσμου, ενώ την εντυπωσιακότερη άνοδο στο Top 100 πραγματοποίησε ο Aslan Karatsev, που από τα προκριματικά της Μαδρίτης έφτασε μέχρι την τελική 4άδα και κατάφερε να κερδίσει 68 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.53 από το Νο.121.

Εντυπωσιακές ανόδους σημείωσαν και οι Daniel Altmaier και Zhizhen Zhang, που επίσης είχαν πολύ καλές εβδομάδες στη Μαδρίτη. Ο Γερμανός κέρδισε 27 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.65, ενώ ο Κινέζος άφησε πίσω του 30 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.69, σε νέο career high.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots