ATP
Medvedev: "Έχω βελτιωθεί πολύ στο χώμα"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 - 10:03

Ο Daniil Medvedev έμεινε λίγες ημέρες παραπάνω στη Μαδρίτη την προηγούμενη εβδομάδα, δούλεψε πολύ το spin και την κίνησή του στο χώμα και όπως λέει είναι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα και ανυπομονεί για τον επόμενο αγώνα του.

Ο Medvedev ανέκαθεν υστερούσε πολύ στις χωμάτινες επιφάνειες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από το 2021 και την πορεία του έως τα προημιτελικά του Roland Garros, έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Φέτος έχει παίξει σε δυο Masters τουρνουά έως τώρα στο χώμα, στο Monte-Carlo και στη Μαδρίτη, φτάνοντας και στα δυο μέχρι τα προημιτελικά. Μετά την ήττα του από τον Aslan Karatsev, αποφάσισε να μείνει λίγο παραπάνω στη Μαδρίτη και να προπονηθεί στα γήπεδα του Caja Magica.

"Έβαζα περισσότερο spin και γλιστρούσα, το γλίστρημα ήταν ένα πρόβλημα για μένα. Μετά την ήττα στη Μαδρίτη, έμεινα δυο μέρες παραπάνω εκεί και έκανα προπονήσεις. Προσπάθησα να δώσω έμφαση στο γλίστρημα, στην κίνησή μου. Νιώθω πως βελτιώθηκα αρκετά αυτές τις δυο μέρες", είπε ο Medvedev στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

"Σωματικά νιώθω πολύ καλά. Κάθε μέρα προσπαθώ να δίνω δυνατές προπονήσεις και να δουλεύω στα μικρά πράγματα με τον προπονητή μου. Δούλεψα πολύ καλά και ανυπομονώ να δοκιμάσω αυτά που βελτίωσα και στους αγώνες, γιατί ποτέ δεν είναι το ίδιο να το κάνεις σε έναν αγώνα", πρόσθεσε ο 27χρονος Ρώσος, που πριν ξεκινήσει η χωμάτινη σεζόν είχε κερδίσει τους 24 από τους 25 τελευταίους αγώνες του στο tour.

"Αυτές τις δυο μέρες προπονήσεων (στη Μαδρίτη) έπαιξα πολύ καλό τένις στο χώμα. Δεν έχανα πολλές μπάλες και ήταν δύσκολο για τους αντιπάλους μου. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια, μπορεί στον πρώτο αγώνα που θα δώσω να μην μπορέσω να το κάνω, αλλά είναι καλό να έχεις τέτοιες προπονήσεις. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος."

Ο Medvedev θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις στα χωμάτινα Masters με το τουρνουά της Ρώμης, όπου δεν κέρδισε ποτέ παιχνίδι στο παρελθόν!

"Ανυπομονώ να ξεκινήσει το τουρνουά, γιατί δεν έχω κερδίσει ματς στη Ρώμη. Οπότε αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος."

Στην πρεμιέρα του για τον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, o Medvedev θα αντιμετωπίσει το Σάββατο έναν εκ των Ugo Humbert και Emil Ruusuvuori, σε μια σίγουρα όχι και τόσο εύκολη αποστολή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots