ATP
Σταμάτησε τον Marozsan και περιμένει Τσιτσιπά ο Coric (vid)

 
Borna Coric
Borna Coric © Internazionali BNL d' Italia
tn team Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 - 1:17

Ο Borna Coric σταμάτησε την πορεία της μεγάλης έκπληξης του τουρνουά, τον Fabian Marozsan, για να προκριθεί στα προημιτελικά της Ρώμης, όπου περιμένει τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Coric δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί ενάντια στον προερχόμενο από τα προκριματικά Marozsan, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-4, 6-3, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Ο 26χρονος Κροάτης, Νο.16 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 9 άσσους και έσωσε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε στο παιχνίδι, όμως βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση στα μέσα του 2ου σετ, όταν έμεινε πίσω με 3-6, 2-2, 15-40.

Κατάφερε να βγει απ' αυτή τη δύσκολη θέση και ανέβασε στροφές στη συνέχεια. Στο 10o game έκανε το πρώτο του break στο ματς και πήρε το 2ο σετ με 6-4, ενώ στο 3ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος από τον 23χρονο Ούγγρο, κάνοντας το μοναδικό break του σετ στο 6ο game για να περάσει μπροστά με 4-2 και να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος.

Ο Coric θα περιμένει τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, που ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυκτα στη Ρώμη, μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Lorenzo Musetti, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη στα προημιτελικά. Εκεί θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του σε Masters 1000 διοργάνωση, καθώς ήταν ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη πριν λίγες εβδομάδες.

Για τον Marozsan ήταν μια εβδομάδα αποκάλυψη, αφού ο νεαρός Ούγγρος ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία του και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς, αποκλείοντας τον Carlos Alcaraz στον 3ο γύρο, για να μπει στους "16" καλύτερους. Την ερχόμενη Δευτέρα, θα κερδίσει 21 θέσεις και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.114 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots