ATP
Medvedev: "Δεν θέλω να βάλω πίεση στον εαυτό μου"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 13:25

Ο Daniil Medvedev παραδέχτηκε πως δεν έχει ιδέα που οφείλεται η τόσο μεγάλη βελτίωσή του στο χώμα αυτή τη χρονιά, ενώ μίλησε και για τις πιθανότητές του να κατακτήσει το Roland Garros, λέγοντας πως δεν θέλει να βάλει τόση πίεση στους ώμους του.

"Δεν έχω την απάντηση σ' αυτό, δεν το γνωρίζω", απάντησε ο Medvedev, όταν ρωτήθηκε που πιστεύει ότι οφείλεται η τόσο μεγάλη αγωνιστική του άνοδος στο χώμα.

Και συνέχισε: "Θα ήθελα να πω πως ήταν 100% πνευματικό, αλλά δεν το πιστεύω. Αν ένιωθα το ίδιο μέσα στο court όπως τα προηγούμενα χρόνια, τότε θα βλέπατε πολλά βιντεάκια στο Tennis TV με εμένα να επαναλαμβάνω τις φράσεις που έλεγα τα προηγούμενα χρόνια (γέλια). Το καλό μου ξεκίνημα στη σεζόν μου έδωσε αυτοπεποίθηση και μετά προσπάθησα πολύ στο χώμα και έκανα μια μεγάλη νίκη επί του Sascha (Zverev) στο Monte-Carlo, αλλά μετά ένιωθα λίγο κουρασμένος με τον Holger (Rune), που είναι εκπληκτικός παίκτης. Στη Μαδρίτη έγινε το ίδιο, είχα έναν καλό αγώνα με τον Ruusuvuori, μετά με τον Shevchenko, αλλά ο Aslan (Karatsev) έκανε ένα εξαιρετικό ματς, πιστεύω πως και στη Ρώμη θα με κέρδιζε έτσι όπως έπαιξε! Συνέχισα στον ίδιο δρόμο και στη Ρώμη κατάφερα να κάνω το καλύτερο τουρνουά μου στο χώμα μέχρι τώρα. Θέλω να συνεχίσω σ' αυτό το δρόμο."

Για τη νίκη του στη Ρώμη και πως μπορεί να την εκμεταλλευτεί στο Roland Garros: "Δεν είχα χρόνο για να πανηγυρίσω τη νίκη μου, δεν έκανα πάρτι ή τίποτα τέτοιο. Βεβαίως πέρασα χρόνο με την οικογένεια και την ομάδα μου και ήμουν πολύ χαρούμενος. Θα προσπαθήσω να μεταφέρω την αυτοπεποίθηση που είχα και εδώ, ωστόσο στο τένις το να κερδίσεις ένα τουρνουά δεν σημαίνει τίποτα για το επόμενο. Πρέπει να ξεχάσεις ό,τι έγινε και να προσπαθήσεις να χτίσεις εκ νέου την αυτοπεποίθησή σου στο επόμενο τουρνουά. Αυτό λειτουργεί και ανάποδα, δηλαδή μπορεί να χάσεις στον 1ο γύρο, αλλά μετά να είσαι ο νικητής στο επόμενο τουρνουά."

Όσο για το αν πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει το Grand Slam του Παρισιού: "Δεν ξέρω. Δεν θέλω να βάλω τόση πίεση στον εαυτό μου. Αυτό που συνέβη στη Ρώμη ήταν απίθανο, ειδικά κερδίζοντας όλους αυτούς τους πολύ καλούς παίκτες, τον Zverev, τον Τσιτσιπά, τον Rune, τον Zapata, τον Ruusuvuori, που είχε πάει στα 3 σετ τον Alcaraz στη Μαδρίτη... είναι φανταστικό και σίγουρα μου δίνει μεγαλύτερες προσδοκίες από άλλες χρονιές, ξέρω όμως πως μπορεί να γίνει και επικίνδυνο, να με κάνει αλαζόνα. Απλά θα βγω εκεί έξω και θα προσπαθήσω να παίξω το καλύτερό μου τένις."

Οι συνθήκες πάντως δεν βοηθάνε ιδιαίτερα το παιχνίδι του Medvedev, αφού αυτή τη χρονιά θα είναι ακόμα πιο αργές σε σχέση με άλλες χρονιές: "Δεν ξέρω αν φταίνε οι μπάλες ή η επιφάνεια, αλλά το είπαμε και μεταξύ μας οι παίκτες πως φέτος είναι πιο αργές οι συνθήκες. Αυτό μπορεί να βάλει μεγάλη πίεση στους ώμους και στους αγκώνες και είναι αρνητικό, στην Αυστραλία πολλοί παίκτες αντιμετωπίσαμε προβλήματα εξαιτίας των αργών επιφανειών. Πρέπει όμως να προσαρμόζεσαι στο τένις. Γενικά φέτος τα γήπεδα είναι πιο αργά. Και στη Ρώμη δεν ήταν γρήγορα τα γήπεδα, όμως μου άρεσαν. Ανυπομονώ να παίξω σ' αυτά."

Ο Medvedev αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Roland Garros απέναντι στον Βραζιλιάνο qualifier Thiago Seyboth Wild.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots