ATP
Απέκλεισε τον Sinner o Ruusuvuori (vids)

 
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori © Libema Open
tn team Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 - 20:13

O Emil Ruusuvuori κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Jannik Sinner και προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό στο χορτάρι, στο 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας.

Για 6η φορά συναντήθηκαν Ruusuvuori και Sinner, με τον Φινλανδό να πετυχαίνει την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ιταλό, με 6-3, 6-4, για τα προημιτελικά του Libema Open στο 's-Hertogenbosch.

Ο Ruusuvuori δεν έχασε ούτε έναν πόντο στα πρώτα του σερβίς (29/29), δεν επέτρεψε στον Sinner να φτάσει σε break point, ενώ έκανε ένα break σε κάθε σετ στο σερβίς του Ιταλού και έφτασε σ' αυτή την πολύ σημαντική νίκη, την 8η σε ΑΤΡ διοργάνωση στο χορτάρι (8-6).

Προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό σε τουρνουά στο γρασίδι και θα παίξει με τον αγαπημένο του κοινού, Tallon Griekspoor.

Ο 26χρονος Ολλανδός, Νο.6 στο ταμπλό, είναι ο μοναδικός seeder που συνεχίζει στο τουρνουά, μετά και τη δύσκολη νίκη του σήμερα επί του Alex De Minaur με 4-6, 6-3, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό θα συναντηθούν οι δυο Αυστραλοί, Jordan Thompson και Rinky Hijikata. Ο Thompson απέκλεισε τον Adrian Mannarino με 5-7, 7-6 (2), 6-2, ενώ ο Hijikata έβγαλε εκτός τον Mackenzie McDonald, με 5-7, 6-3, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots