ATP
1ος τελικός στο γρασίδι και πλησιάζει το Νο.1 ο Alcaraz (vids)

 
1ος τελικός στο γρασίδι και πλησιάζει το Νο.1 ο Alcaraz (vids)
tn team Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 - 19:05

O Carlos Alcaraz κέρδισε τον Sebastian Korda και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στο γρασίδι, πλησιάζοντας παράλληλα την επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Alcaraz στο Queen's του Λονδίνου, κερδίζοντας τον Korda με 6-3, 6-4 σε 81 λεπτά.

Ο 20χρονος Ισπανός, ο οποίος θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αν κατακτήσει τον τίτλο στο Queen's, βελτίωσε το ρεκόρ του απέναντι σε παίκτες που είναι εκτός του Top 20 στο εντυπωσιακό 27-1 στη φετινή σεζόν.

Στο σημερινό ματς, ο Alcaraz κέρδισε τους 31 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε. Μετά από ένα σετ στο οποίο είχαν αμφότεροι ευκαιρίες και από ένα break, o Ισπανός κέρδισε τους 12 από τους 16 τελευταίους πόντους του και μετέτρεψε γρήγορα το 3-3 σε 6-3.

Στο 2ο σετ ο πρωταθλητής του US Open έκανε το μοναδικό break από νωρίς, "ξέφυγε" με 3-1 και δεν απειλήθηκε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς, για να φτάσει άνετα στο 6-4 και να "κλειδώσει" την πρόκριση για τον τελικό.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι μόλις το 3ο τουρνουά που παίζει στο γρασίδι ο Ισπανός, μετά από τα Wimbledon του 2021 και του 2022!

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, που έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική του πορεία και έβγαλε εκτός το Νο.2 του ταμπλό, Holger Rune, κερδίζοντάς τον με 6-3, 7-6 (2).

Μόνο 2 break points αντιμετώπισε σε όλο το παιχνίδι ο Αυστραλός, ο οποίος κυριάρχησε στις κρίσιμες στιγμές, δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του και στο καθοριστικό tie-break του 2ου σετ έχασε μόνο 2 πόντους, για να "σφραγίσει" τη νίκη του 1 ώρα και 40 λεπτά.

Για 2η φορά θα συναντηθούν Alcaraz και De Minaur, που είχαν δώσει έναν πολύ ωραίο αγώνα για τα ημιτελικά της Βαρκελώνης πέρσι, με τον Ισπανό να επικρατεί δύσκολα στα 3 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots