ATP
Brooksby: Αποκλεισμός για παραβίαση των κανόνων ντόπινγκ για τον Αμερικανό τενίστα

 
Jenson Brooksby
Jenson Brooksby © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 - 12:50

Ο Jenson Brooksby απουσίασε σε τρεις ελέγχους ντόπινγκ τον τελευταίο χρόνο και γι' αυτό αποκλείστηκε από το tour μέχρι νεοτέρας. Αρνείται τις κατηγορίες ο Αμερικανός τενίστας, που έκανε ένσταση.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του, ο Brooksby κατηγορείται για 3 απουσίες από ελέγχους ντόπινγκ σε μια περίοδο 12 μηνών, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί αποκλεισμός, έως ότου αποφασιστεί η τιμωρία του.

Ο Αμερικανός τενίστας αρνείται τις κατηγορίες αυτές και είπε ότι θα κάνει ένσταση και θα πάει την υπόθεση σε ανεξάρτητο δικαστήριο.

"Δεν βγήκα ποτέ θετικός σε κάποιο τεστ, δεν πήρα ποτέ απαγορευμένη ουσία. Μου έχουν κάνει πολλούς ελέγχους, ακόμα και μετά την εγχείρηση που έκανα τον Μάρτιο του 2023, έχω περάσει από τρια τεστ", έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Brooksby.

"Ο ένας από τους ελέγχους που απουσίασα, ήταν στις 4 Ιουνίου 2022, στο 's-Hertogenbosch, δυο ημέρες πριν την έναρξη του ATP 250 τουρνουά που γίνεται εκεί. Την ώρα που έγινε η απόπειρα για τεστ, βρισκόμουν στο επίσημο τουρνουά του ξενοδοχείου, στο δωμάτιό μου, όπως είχα δηλώσει. Ανυπομονώ να εκδικαστεί η υπόθεσή μου και να προσκομίσω όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν", πρόσθεσε ο 22χρονος Αμερικανός, που δεν αναφέρθηκε πάντως στα υπόλοιπα τεστ που έχασε.

O Brooksby βρίσκεται στο Νο.101 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή, ωστόσο έχει αποδείξει πως είναι ένας τενίστας με μεγάλες ικανότητες και στα 21 του χρόνια, το περσινό καλοκαίρι, είχε ανεβεί στο Νο.33. Ο λόγος που έχασε τόσες πολλές θέσεις ήταν η εγχείρηση που έπρεπε να κάνει στον καρπό του τον περασμένο Μάρτιο, με το τελευταίο του τουρνουά να είναι το Australian Open πριν από 6 μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots