ATP
"Επιβίωσε" στο Los Cabos o Tσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mifel Tennis Open
tennisnews team Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 - 11:03

Μετά από 3 ώρες μάχης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε από σετ πίσω και "λύγισε" τον Nicolas Jarry, για να παραμείνει "ζωντανός" στο κυνήγι του τίτλου στο Los Cabos.

Μια πολύ δύσκολη δοκιμασία περίμενε σήμερα τον Στέφανο Τσιτσιπά, που παρέμεινε στο court ως τις 01:03 το βράδυ (τοπική ώρα), μέχρι να κερδίσει τελικά τον Nicolas Jarry με 6-7 (6), 7-6 (4), 6-2.

Θα μπορούσε να αποφύγει τις περιπέτειες ο Στέφανος, αφού έχασε πολλές ευκαιρίες για να κατακτήσει το 1ο σετ. Συγκεκριμένα είχε προηγηθεί πολύ νωρίς με 3-1, όμως στο αμέσως επόμενο game έχασε το σερβίς του και ο Jarry μείωσε σε 3-2.

 

Το 1ο σετ πήγε σε tie-break, αφού δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες για break σε καμία από τις δυο πλευρές. Εκεί ο Τσιτσιπάς έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού είχε τριπλό set point στη διάθεσή του, στο 6-3. 

 

Ο Jarry κατάφερε να κερδίσει 5 πόντους στη σειρά μετά απ' αυτό το σημείο, παίζοντας τολμηρό και επιθετικό τένις, για να κερδίσει το tie-break με 8-6 και να "κλέψει" μέσα από τα χέρια του Στέφανου το 1ο σετ.

 

Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε πάντως αυτή την αναποδιά να του χαλάσει τη βραδιά και έμεινε συγκεντρωμένος, συνεχίζοντας να παλεύει για το στόχο. Στο 2ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος από τον Jarry, παρόλο που κινδύνεψε, αφού δεν μπόρεσε να "σπάσει" το σερβίς του.

Ο Χιλιανός άντεξε στο σερβίς του σε 2 περιπτώσεις, σβήνοντας break point στο 1ο και στο 5ο game, για να κάνει το 1-0 και το 3-2 αντίστοιχα. Στο 11ο game επέστρεψε από το 0-30 και κατάφερε να υπερασπιστεί ξανά το σερβίς του, για να προηγηθεί με 6-5.

Έτσι, ο Στέφανος κλήθηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά, ανταπεξήλθε ωστόσο με ένα love service game και χωρίς πρόβλημα έστειλε το 2ο σετ σε tie-break. Εκεί δεν απειλήθηκε, "ξέφυγε" με 5-2 και τελικά επικράτησε με 7-4, στέλνοντας την αναμέτρηση σε 3ο σετ. 

 

Στο 3ο σετ τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και ο Στέφανος εκτός από το momentum είχε και περισσότερες δυνάμεις από τον Jarry. Σημειώνεται πως παρότι μεσάνυκτα, η ζέστη και η υψηλή υγρασία ήταν εκεί και έκαναν πολύ δύσκολη την αναμέτρηση και για τους δυο παίκτες.

 

Ο Τσιτσιπάς όμως παρέμεινε φρέσκος και στο 3ο σετ, όπου "έσπασε" τον Jarry σε 4ο (3-1) και 8ο game (6-2), για να φτάσει γρήγορα στο 6-2 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 57 λεπτά αγώνα.

 

Στο ντεμπούτο του στο Los Cabos, o Στέφανος ζευγάρωσε τις νίκες του και θα είναι στα ημιτελικά της μεξικανικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Borna Coric και Ilya Ivashka. Αυτός ο αγώνας θα ολοκληρώσει το σημερινό πρόγραμμα και θα ξεκινήσει μετά τη μια το βράδυ στο Los Cabos!

Δείτε ακόμα: Τα highlights του αγώνα

Ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 2 νίκες με αντίπαλο τον Jarry (2-2), με τον οποίο έχουν παίξει σε όλες τις επιφάνειες φέτος. Πρώτα είχαν παίξει στο χώμα, στο Monte-Carlo Masters, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής τον κέρδισε, αλλά πριν 2 μήνες έπαιξαν στο γρασίδι, στο Χάλε, με τον Χιλιανό να παίρνει τη ρεβάνς.

Με την 37η νίκη του σε 50 αναμετρήσεις για τη φετινή σεζόν (37-13), ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 4ο ημιτελικό του για φέτος, μετά από το Australian Open, τη Βαρκελώνη και τη Ρώμη. Μετά την Αυστραλία και τη Βαρκελώνη, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον 3ο του φετινό τελικό, ενώ διεκδικεί τον 1ο τίτλο στη χρονιά του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots