ATP
Raonic: Πέτυχε 37 άσους και απέκλεισε τον Tiafoe! (vids)

 
Raonic: Πέτυχε 37 άσους και απέκλεισε τον Tiafoe! (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 - 5:26

O Milos Raonic έβγαλε 37 άσους και κέρδισε τον Frances Tiafoe σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα!

Μετά από σχεδόν 3 ώρες αγώνα και ένα χαμένο tie-break 26 πόντων, ο Milos Raonic πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Νο.9 του ταμπλό και Νο.10 του κόσμου, Frances Tiafoe, με 6-7 (12), 7-6 (4), 6-3, για τον 1ο γύρο του National Bank Open στο Τορόντο.

Ο 32χρονος Καναδός, ο οποίος παίζει μόλις το τρίτο του τουρνουά μετά τη διετή απουσία του από τα courts, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του εδώ και 3 χρόνια, απ' όταν είχε κερδίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Σινσινάτι το 2020.

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να πετύχει 37 άσους, αλλά και να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1 σετ. Ο Tiafoe απώλεσε προβάδισμα με 5-3 στο 1ο σετ και τελικά το κέρδισε έπειτα από ένα tie-break 26 πόντων, στο οποίο έσβησε και 3 set points. Το σετ είχε και επεισοδιακό φινάλε, εξαιτίας του απρόοπτου με την επαφή του Tiafoe στο φιλέ στον τελευταίο πόντο.

Ο Raonic δεν επέτρεψε στον Αμερικανό κανένα break point για ολόκληρο το 2ο σετ, που οδηγήθηκε και αυτό σε tie-break. Εκεί ο Καναδός βρέθηκε πίσω με 0-2 και με 1-3, αλλά κέρδισε τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους του σετ και το κατέκτησε με 7-4.

Στο 3ο σετ έσβησε και τα 6 break points που αντιμετώπισε, προστατεύοντας το σερβίς του και αξιοποιώντας το μοναδικό break που έκανε στο 2ο game (2-0), για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή σε 2 ώρες και 44 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ο άλλοτε Νο.3 στον κόσμο Raonic, φιναλίστ στο Masters του Καναδά το 2013, θα παίξει στον 2ο γύρο με τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Taro Daniel, που απέκλεισε τον Adrian Mannarino με 7-6 (5), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots