ATP
Tiafoe-Raonic: Το απίστευτο set point και το touch, που τελικά δεν ήταν touch! (vid)

 
Tiafoe-Raonic: Το απίστευτο set point και το touch, που τελικά δεν ήταν touch! (vid)
tn team Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 - 4:08

Μετά από εντυπωσιακό ράλι σε set point στο 13-12 του tie-break (!), o Frances Tiafoe έπεσε ολόκληρος πάνω στο φιλέ, πριν ακόμα ο πόντος ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά, ο διαιτητής του έδωσε τον πόντο και εξήγησε τον λόγο.

Ο Tiafoe ήταν μπροστά με 13-12 στο συγκλονιστικό tie-break του 1ου σετ με τον Milos Raonic, πρόλαβε μια δύσκολη μπάλα με εντυπωσιακό τρόπο και τη χτύπησε καλά, όμως πριν ολοκληρωθεί ο πόντος (δηλαδή πριν αναπηδήσει για δεύτερη φορά στο έδαφος χωρίς να τη χτυπήσει ο αντίπαλος), ο Αμερικανός ακούμπησε το φιλέ. Και πάνω που όλοι νόμιζαν ότι ήταν touch και έγινε το 13-13, ο διαιτητής, που ακόμα κι αυτός ξεγελάστηκε στην αρχή, εξήγησε ότι δεν υπήρχε κανένα touch!

Αν και η πρώτη του αντίδραση ήταν να καταλογίσει την επαφή του Tiafoe με το φιλέ ως παράβαση, ο έμπειρος chair umpire Fergus Murphy, άλλαξε ακαριαία την απόφασή του και έδωσε τον πόντο στον Αμερικανό, που χάρη σ' αυτόν έκανε το 14-12 στο επικό tie-break και κατέκτησε το 1ο σετ.

Ο Raonic ήταν εκείνος που ζήτησε εξηγήσεις στη συνέχεια, με τον Ιρλανδό διαιτητή να του λέει ότι ο κανονισμός του "touch" ισχύει μόνο όταν η επαφή με το φιλέ γίνεται εντός των ορίων των πλαϊνών γραμμών των μονών. Δηλαδή όταν ο παίκτης είναι πέρα από την πλαϊνή γραμμή, ακόμα και αν πέσει ολόκληρος πάνω στο φιλέ, όπως έγινε στην περίπτωση του Tiafoe, δεν υπάρχει παράβαση.

Ο Raonic δεν γνώριζε τον συγκεκριμένο κανονισμό και ζήτησε να του το επιβεβαιώσει και ο supervisor, όπως κι έκανε. Ούτε μετά απ' αυτό ηρέμησε ο Καναδός, που χτύπησε την καρέκλα του πριν καθίσει, φανερά εκνευρισμένος.

Παρότι πάντως έχασε το 1ο σετ, ο 32χρονος Καναδός, ο οποίος σταμάτησε στους 37 άσους, κατόρθωσε να κερδίσει τον Tiafoe με 6-7 (12), 7-6 (4), 6-3 και να προκριθεί στον 2ο γύρο του National Bank Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Taro Daniel.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots