ATP
Τσιτσιπάς: "Έδωσα άδεια στον πατέρα μου, θα του κάνει καλό να μείνει για λίγο εκτός"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mifel Tennis Open / Mextenis
tn team Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 - 6:51

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα του με την απουσία του Απόστολου Τσιτσιπά από το box του, που θα είναι προσωρινή, αλλά και την επιστροφή του Μαρκ Φιλιππούση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Τορόντο, ο Τσιτσιπάς εξήγησε πως η απουσία του πατέρα του από το Los Cabos αλλά και τα επόμενα τουρνουά που θα παίξει, είναι κάτι σαν άδεια που αποφάσισε να του δώσει, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.   

"Έδωσα άδεια στον πατέρα μου. Έχει να πάρει άδεια από τότε που ήμουν 12 χρονών! Νομίζω είναι υγιές για εκείνον να μείνει λίγο καιρό μακριά από το tour και να επιστρέψει ανανεωμένος.

Oι γονείς πολλές φορές είναι συναισθηματικά φορτισμένοι και το καταλαβαίνω απόλυτα. Μπορεί να μην είμαι γονιός, αλλά μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις το παιδί σου να τα δίνει όλα και να περνάει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Τον αγαπώ και θέλω να συνεχίσει να είναι μέρος αυτού του ταξιδιού που έχουμε χτίσει μαζί, δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Είναι ακόμα μαζί μας και ακόμα ακολουθεί τη διαδρομή μας και το ταξίδι μας."

Στο Los Cabos, ο Τσιτσιπάς ήταν μαζί με τον Μαρκ Φιλιππούση, που επέστρεψε στην ομάδα του. Όπως είπε, είναι ένας άνθρωπος που τον έχει βοηθήσει πολύ και που βρισκόταν πάντα εκεί για εκείνον, ακόμα και όταν αυτό δεν φαινόταν στις κάμερες.

"Είναι καιρός να συνεχίσουμε να εξερευνούμε για νέα πράγματα. Είμαι ανοιχτόμυαλος και θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να τα αξιοποιήσω για την εξέλιξη της καριέρας μου, επειδή κατά καιρούς έχω νιώσει να μένω στάσιμος.

Και ο Μαρκ είναι γονιός. Μπορεί να μην είναι ο πατέρας μου, αλλά έχει περάσει πολλές στιγμές και στη δική του καριέρα που μπορεί να αναγνωρίσει και να αποτυπώσει καλύτερα κάποια πράγματα. Είναι απίστευτος άνθρωπος. Με έχει βοηθήσει πολύ και ήταν πάντα εκεί για μένα. Ακόμα και όταν ο κόσμος δεν τον έβλεπε κοντά μου, ήταν εκεί για μένα. Είναι μια πολύ μεγάλη προσθήκη για την ομάδα μας."

Ο Τσιτσιπάς έφτασε χθες στο Τορόντο και έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση. Θυμίζουμε πως μέχρι την Κυριακή βρισκόταν στο Los Cabos, όπου κατέκτησε τον τίτλο. Σήμερα, γύρω στις 19:30 ώρα Ελλάδας, θα παίξει στα διπλά του Masters του Καναδά, ενώ αύριο αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του και στο μονό, απέναντι στον Gael Monfils.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots