ATP
Από εκεί που σταμάτησε ο Alcaraz! (vids)

 
Από εκεί που σταμάτησε ο Alcaraz! (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 - 6:22

Στον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά από το Wimbledon, o Carlos Alcaraz επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Ben Shelton και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το νικηφόρο του σερί. Εκτός τουρνουά έμεινε ο Holger Rune.

Ο Alcaraz πανηγύρισε τη 13η διαδοχική νίκη του στο tour, επικρατώντας του ανταγωνιστικού Shelton με 6-3, 7-6 (3).

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε ολοκληρώσει τη σεζόν του στο γρασίδι με το άψογο 12-0, ενώ κατέκτησε και τον 2ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, στο Wimbledon.

Αν και αντιμετώπισε 3 break points στο 1ο game της αναμέτρησης, ο Alcaraz κράτησε το σερβίς του και έκανε εκείνος το πρώτο break - και μοναδικό στο 1ο σετ - για να προηγηθεί με 4-1.

Στο 2ο σετ ο Shelton στάθηκε πολύ καλύτερα και άντεξε μέχρι το tie-break, που ήταν αναπόφευκτο αφού κανείς από τους δυο δεν πλησίασε το break. Στο tie-break πάντως ο Ισπανός τελείωσε τη δουλειά, καθώς ήταν αισθητά καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει σε ένα δύσκολο ματς για τη φάση των "16" του National Bank Open τον Hubert Hurkacz, που κέρδισε νωρίτερα τον Miomir Kecmanovic με 5-7, 6-3, 6-0.

Εκτός 16άδας έμεινε ο Holger Rune, που ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Marcos Giron με 6-2, 4-6, 6-3. Ο Giron θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Tommy Paul, που μετά από έναν "μαραθώνιο" αγώνα επικράτησε του Francisco Cerundolo με 7-6 (2), 6-7 (2), 6-3.

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Andy Murray, που ανέτρεψε το 2-4 στο 3ο σετ και επικράτησε του Max Purcell με 7-6 (2), 3-6, 7-5. Απόψε ο Murray θα αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο τον Jannik Sinner, που απέκλεισε τον Matteo Berrettini με 6-4, 6-3.

Τέλος, την τρομερή του πορεία συνεχίζει ο lucky loser Aleksandar Vukic, που απέκλεισε τον Sebastian Korda με 6-3, 4-6, 7-6 (5). Ο Vukic θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Gael Monfils, που έκανε την έκπληξη νωρίτερα απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots