ATP
Για 1η φορά πρωταθλητής Masters o Sinner (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2023 - 0:45

O Jannik Sinner κέρδισε τον Alex De Minaur στον τελικό του National Bank Open και κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, στο Τορόντο του Καναδά.

1ος τίτλος Masters για τον Jannik Sinner, που κυριάρχησε στον τελικό του National Bank Open και επιβλήθηκε του Alex De Minaur με 6-4, 6-1 σε 89 λεπτά, για να γίνει ο νέος πρωταθλητής στο 1000άρι του Καναδά.

Με 14 winners και 16 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Sinner, ο οποίος πήρε τον έλεγχο στη δική του ρακέτα, με τον De Minaur να παίζει ένα πολύ πιο παθητικό τένις. Μόλις 3 winners είχε σε όλο το ματς ο Αυστραλός, που έμεινε στα 4 αβίαστα λάθη, αλλά δεν είχε τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε για να διεκδικήσει τη νίκη.

Στο 1ο σετ ο Sinner έχασε 2 φορές το πάνω χέρι, αφού είχε προηγηθεί με 2-0 και με 4-2, αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 και 4-4 αντίστοιχα. Έκανε όμως και 3ο break στο 10ο game, για να πάρει το σετ με 6-4.

Μετά απ' αυτό κυριάρχησε κατά κράτος ο Ιταλός, που έχασε μόνο ένα game στο 2ο σετ, ενώ κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του τελικού, για να φτάσει σ' αυτό το 6-1 και να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 5η νίκη του Sinner απέναντι στον De Minaur, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Ιταλός κατέκτησε τον 1ο τίτλο του σε Masters στην 3η του προσπάθεια σε τελικό, μετά τους 2 χαμένους τελικούς στο Μαϊάμι, το 2021 και το 2023. Αυτός ήταν ο 8ος τίτλος στην καριέρα του (7-3 σε τελικούς), 1ος στη φετινή χρονιά.

Αύριο, ο 21χρονος θα κερδίσει 2 θέσεις και για 1η φορά στην καριέρα του θα ανεβεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Νέο career high θα κάνει και ο De Minaur, που θα κερδίσει 6 θέσεις και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.12. Ο 24χρονος Αυστραλός έπαιξε για 2η διαδοχική εβδομάδα σε τελικό, μετά το Los Cabos, ενώ συνολικά έχασε για 7η φορά τελικό (7-7), στον 1ο ever τελικό σε ένα Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots