ATP
Federer: "Μπορεί να επιστρέψω στην Team Europe ως αρχηγός"

 
Federer: "Μπορεί να επιστρέψω στην Team Europe ως αρχηγός"
© Reuters/Andrew Boyers
tn team Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:05

Ο Roger Federer αφήνει ανοιχτή την πόρτα του να επιστρέψει στο Laver Cup από το πόστο του captain, ώστε να διαδεχθεί στο μέλλον τον Bjorn Borg στην ηγεσία της Team Europe.

"Είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Θα είναι σύντομο και όμορφο, τρεις μέρες γεμάτες δράση", είπε ο Federer στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη από το Βανκούβερ για το Laver Cup.

"Είμαι ενθουσιασμένος με τα διπλά, γιατί συνήθως δημιουργούνται ζευγάρια που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Θα ήθελα να δω ίσως τον Hurkacz και τον Rublev να παίζουν μαζί. Από την πλευρά της Team World, υπάρχουν πολλοί καλοί συνδυασμοί για διπλά, ομάδες με τους Ben Shelton, Frances Tiafoe και Taylor Fritz."

Ο Federer ήταν κομμάτι της Team Europe ως παίκτης το 2017, το 2018, το 2019 και το 2022 στο Laver Cup, κατακτώντας και τον τίτλο στις 3 πρώτες περιπτώσεις. Συνεπώς, δεν μπορεί να είναι αμερόληπτος, όπως και ο ίδιος σημείωσε. Μάλιστα, ανέφερε πως ίσως στο μέλλον επιστρέψει στην ομάδα, από το πόστο του αρχηγού.

"Θα είμαι χαρούμενος όποιος και αν κερδίσει, αλλά βαθιά μέσα μου θέλω να κερδίσει η Ευρώπη. Μου αρέσει να είμαι στη σφαίρα του τένις και ίσως κάποια μέρα να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Δεν υπάρχουν τέτοια πλάνα προς το παρόν, αλλά θα ήταν ωραίο."

Ο Federer και ο ατζέντης του, Tony Godsick, ήταν εκείνοι που είχαν την αρχική ιδέα για το Laver Cup και μέχρι σήμερα παραμένουν συνδιοργανωτές αυτού του σπουδαίου event, που μπόρεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί - ακόμα και να γίνει κομμάτι του ATP Tour, κάτι που δεν έχει συμβεί με άλλα τουρνουά επίδειξης.

"Είχαμε ξεκινήσει τις συζητήσεις, με το ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να συγκεντρωθούν οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου στο ίδιο μέρος κι επίσης να μπορούμε να έχουμε και μια επανένωση κάποιων θρύλων. Για μένα προσωπικά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ποτέ δεν πίστευα πως θα έπαιζα στη Γενεύη, αλλά κι ότι θα σταματούσα την καριέρα μου στην O2 Arena του Λονδίνου, όπου έπαιξα πολλούς από τους αγώνες μου.

Βλέποντας ότι πολλοί άνθρωποι από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται σε μια ομάδα, όπως εγώ και ο Rafa ή εγώ και ο Novak, ήταν υπέροχο. Βλέποντας τι έχουν φέρει ο Borg και ο McEnroe στις ομάδες, αλλά και το πόσο απολαμβάνουν τους ρόλους που έχουν, είναι υπέροχο. Όλα τα τουρνουά ήταν φανταστικά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως οι παίκτες φεύγουν σοφότεροι, με πληροφορίες που μπορούν να εφαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή, γιατί μαθαίνουν πράγματα από τους McEnroe και Borg, ή από εμένα, από τον Rafa, από τον Novak, ή και από τον Rod Laver."

Το Laver Cup θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τριήμερο της εβδομάδας, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και θα μεταδοθεί στη χώρα μας από το Eurosport.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots