ATP
Ο Sinner "πέταξε έξω" τον Alcaraz (vids)

 
Ο Sinner "πέταξε έξω" τον Alcaraz (vids)
© China Open/VCG
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 17:58

O Jannik Sinner πραγματοποίησε ένα πολύ μεγάλο ματς στα ημιτελικά του China Open και απέκλεισε τον Carlos Alcaraz με 2-0 σετ!

Στον Sinner πήγε το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του China Open, καθώς ο Ιταλός έκανε ένα σπουδαίο ματς και επικράτησε του Alcaraz με 7-6 (4), 6-1, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με τον Sinner να είναι λίγο καλύτερος από τον Alcaraz στο 1ο σετ, το οποίο κέρδισε χάρη στο πολύ καλό tie-break που έκανε, αλλά να ανοίγει τη διαφορά του στη συνέχεια, παίζοντας πολύ καλύτερα στο 2ο σετ.

 

Πιο αναλυτικά, ο Sinner άφησε πίσω του πολύ γρήγορα το κακό ξεκίνημα που έκανε και το break που υπέστη στο 1ο game, για να επιστρέψει από το 0-2 και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 5ο game υπέστη νέο break ο Ιταλός, αλλά χάρη στο τρομερό του return game, είχε ξανά άμεση απάντηση για το 3-3. Στη συνέχεια είδε το 40-0 να γίνεται 40-40, αλλά αυτή τη φορά κράτησε το σερβίς του και πέρασε για 1η φορά μπροστά στο ματς, στο 4-3.

Από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε ξανά το σερβίς του στο 1ο σετ και έδειχνε να είναι λίγο καλύτερος από τον Alcaraz στα ράλι, κάτι που πιστοποίησε και στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

 
 

Μετά απ' αυτό ο Sinner "έσπασε" το σερβίς του Ισπανού στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ενώ δεν τον άφησε να επιστρέψει, σβήνοντας 5 break points συνολικά, 2 στο 2ο (2-0) και άλλα 3 στο 4ο game (3-1).

Τα 3 τελευταία ήταν και συνεχόμενα, με τον Sinner να ανατρέπει το 2-1, 0-40 και να κάνει το 3-1. Στη συνέχεια ήρθε και το double break για τον Ιταλό, που "ξέφυγε" με 4-1 και αποτελείωσε τον Alcaraz με ένα τρίτο break στο 7ο game, για το 6-1.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Sinner επί του Alcaraz σε 6 αναμετρήσεις. Οι δυο τους αναμένεται να έχουν ένα καυτό rivalry, που ήδη δείχνει πολύ απρόβλεπτο, με τον Sinner να δείχνει ικανός όχι απλά να ματσάρει, αλλά και να κερδίζει τον Alcaraz όταν είναι σε καλή κατάσταση, με το πολύ επιθετικό του παιχνίδι.

O Sinner θα παίξει αύριο τον 12ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-3), 3ο στη χρονιά μετά το 250άρι του Μονπελιέ και το 1000άρι του Τορόντο. Όπως και για τον Alcaraz, αυτό είναι το πρώτο asian swing για τον Sinner στο ATP Tour και με το καλημέρα θα παίξει σε έναν τελικό.

Με τη νίκη του αυτή ο 22χρονος Ιταλός κάνει και αποφασιστικό βήμα εισόδου στο ATP Finals, ενώ εξασφάλισε και την πρώτη του άνοδο στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το προσωπικό του career high.

Στον τελικό, που θα γίνει την Τετάρτη, στις 14:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στην καριέρα του, σε 6 αναμετρήσεις (0-6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots