ATP
Τερμάτισε την πορεία του Zhang o Hurkacz (vid)

 
Τερμάτισε την πορεία του Zhang o Hurkacz (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 20:51

O Hubert Hurkacz σταμάτησε την πορεία του Zhizhen Zhang μετά από ένα πολύ κλειστό ματς που πλησίασε τις 3 ώρες στη Σαγκάη.

Ο Hurkacz ήταν ο τελευταίος νικητής της σημερινής ημέρας του Shanghai Masters, επικρατώντας μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι του Zhang με 7-6 (6), 4-6, 7-6 (4).

Χρειάστηκε να κερδίσει δυο σετ στα οποία δεν υπήρξε break o Πολωνός, το 1ο και το 3ο, τα οποία πήρε στο tie-break - χωρίς πάντως να απειληθεί άμεσα. Στο 1ο κατάφερε γρήγορα να ανατρέψει το 0-2 και προηγήθηκε με 5-3 και με 6-4, για να αξιοποιήσει τελικά το 3ο του set point. 

Mετά από ένα 2ο σετ με 5 break, 3 για τον Zhang και 2 για τον Hurkacz, o Κινέζος ισοφάρισε και έστειλε το ματς σε 3ο, όπου κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point.

Στο νέο tie-break που παίχτηκε ο Hurkacz έκανε το μοναδικό mini-break στον 8ο πόντο για να προηγηθεί με 5-3 και αξιοποίησε το σερβίς του, για να το κερδίσει με 7-4 και να φτάσει στην πολύτιμη αυτή νίκη.

Αυτός θα είναι ο 11ος προημιτελικός σε 1000άρι για τον Hurkacz, 1ος στη Σαγκάη, όπου αγωνίζεται για 3η φορά μόλις στην καριέρα του. Θυμίζουμε πως τα τουρνουά της Κίνας είχαν μια απουσία 4 ετών από το tour, εξαιτίας της Covid-19.

Θα έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να μπει και στον 6ο ημιτελικό του σε Masters o Πολωνός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Fabian Marozsan, μια μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας.

Ο Zhang ήταν ο τελευταίος Κινέζος παίκτης του ταμπλό και η μεγάλη ελπίδα τον ντόπιων φιλάθλων και για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Ο 26χρονος Κινέζος, ο οποίος πρόσφατα έγινε ο 1ος Κινέζος που κέρδισε τους Ασιατικούς Αγώνες στο τένις από το 1994, θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.57 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots