ATP
Νικηφόρα επιστροφή στην Αμβέρσα για τον Τσιτσιπά (vids)

 
Νικηφόρα επιστροφή στην Αμβέρσα για τον Τσιτσιπά (vids)
© Taosphotogallery
tn team Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 - 21:57

O Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στην Αμβέρσα μετά από 6 χρόνια και συνδύασε με μια καλή νίκη την πρεμιέρα του, με straight sets επί του Botic Van De Zandschulp.

Σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε πίσω με break στο 1ο σετ και που είχε απέναντί του έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να επικρατήσει του Botic Van De Zandschulp με 7-5, 6-3, για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του European Open της Αμβέρσας.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς είχε παίξει στην Αμβέρσα το 2017 μπαίνοντας στο ταμπλό μέσα από τα προκριματικά, σε ένα από τα πρώτα του τότε βήματα στο ATP Tour. Είχε καταφέρει μάλιστα να πετύχει εκεί την 1η του Top 10 νίκη, κόντρα στον David Goffin, καθώς και να προκριθεί στον πρώτο του ΑΤΡ ημιτελικό.

6 χρόνια μετά επέστρεψε στο 250άρι του Βελγίου και πλέον τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, με τον ίδιο να είναι μόνιμα στο Top 10 και στο Νο.1 του τουρνουά.

Στη σημερινή πρεμιέρα του, που έγινε στον 2ο γύρο αφού είχε bye στον 1ο, ο Στέφανος είχε προηγηθεί με 0-1, 0-40, δεν έκανε όμως το break και ο Van De Zandschulp τον τιμώρησε, κάνοντας εκείνος το break στο επόμενο game.

 

Προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2 ο Ολλανδός, τελικά όμως ο Στέφανος βρήκε τον τρόπο να πάρει πίσω το break πριν να είναι αργά και να ισοφαρίσει σε 4-4. 

 

Στη συνέχεια χρειάστηκε να σώσει 2 break points για να αποφύγει ένα νέο break και τελικά ολοκλήρωσε την ανατροπή γι' αυτό το 1ο σετ, κάνοντας ένα ακόμη break στο 12ο game για το 7-5. 

 

Στο 2ο σετ ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς του και μετά από διπλό χαμένο break point του στο 2ο game, "έσπασε" τελικά το σερβίς του Ολλανδού στο 4ο game, για να πάρει από νωρίς το προβάδισμα με 3-1.

Δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι ο Στεφ, που κρατούσε εύκολα το σερβίς του και τελικά "κλείδωσε" τη νίκη στο 9o game, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά στο court.

 

Αυτή ήταν η 1η συνάντηση του Τσιτσιπά με τον Van De Zandschulp, έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται σταθερά στη μεγάλη σκηνή και μάλιστα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και στους κορυφαίους παίκτες.

Αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του, ο Στέφανος θα περιμένει τώρα την αναμέτρηση του Dominic Thiem με τον Yannick Hanfmann, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο για τα προημιτελικά του European Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots