ATP
Επέστρεψε στους τίτλους ο Monfils (vids)

 
Επέστρεψε στους τίτλους ο Monfils (vids)
© Alexander Scheuber / BNP Paribas Nordic Open
tn team Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 - 19:08

Σχεδόν 2 χρόνια μετά από τον τελευταίο τίτλο του στο tour, o Gael Monfils επέστρεψε στις επιτυχίες, κατακτώντας το 250άρι της Στοκχόλμης με μεγάλη ανατροπή στον τελικό απέναντι στον "πρωτάρη" Pavel Kotov.

Πολύ κοντά στην ήττα με 0-2 σετ βρέθηκε ο Monfils στον τελικό του Nordic Open, αλλά τελικά ο 37χρονος Γάλλος κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να επικρατήσει του Kotov με 4-6, 7-6 (6), 6-3.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για τον Monfils από τον Ιανουάριο του 2022, όταν αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Αδελαΐδα, καθώς και ο 12ος συνολικά στην καριέρα του. Έγινε επίσης ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που κατακτά το τουρνουά της Στοκχόλμης.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, ο Monfils κινδύνεψε αρκετά και στο 2ο σετ. Χρειάστηκε να σώσει τριπλό break point στο κρίσιμο 11ο game, όπου έχανε με 5-5, 0-40, αλλά κατάφερε να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να αποφύγει ένα break που πιθανότατα θα σήμαινε και το τέλος του παιχνιδιού.

Στη συνέχεια στο tie-break ο Γάλλος έχασε ένα προβάδισμα με 6-4 και βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την ήττα, στο 6-6. Πάλι σέρβιρε καλά στο πιο κρίσιμο σημείο, έφτασε σε 3ο set point και αυτή τη φορά το αξιοποίησε, για να πάρει το tie-break με 8-6.

Το tie-break, αλλά και ο τρόπος που γλίτωσε νωρίτερα, έδωσε μεγάλη ώθηση στον Monfils, που άνοιξε με break το αποφασιστικό 3ο σετ και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, για να το κλείσει με ένα ακόμα break στο 9ο game, για το 6-3.

Πέρασε πολλά τις 2 τελευταίες σεζόν ο Monfils, ο οποίος λίγο πριν το Masters της πατρίδας του στο Bercy του Παρισιού, δείχνει πως ακόμα είναι σε θέση να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο.

Χάρη στον τίτλο του, θα κερδίσει γύρω στις 50 θέσεις και θα επιστρέψει στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο, από το No.140 που βρίσκεται σήμερα.

Νέο career high και για τον 24χρονο Kotov, που έκανε ένα σπουδαίο τουρνουά στη Στοκχόλμη, ξεκινώντας από τα προκριματικά και καταλήγοντας στον 1ο τελικό της καριέρας του. Ο Ρώσος αθλητής θα κερδίσει 28 θέσεις και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.81 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots