ATP
Auger-Aliassime και Hurkacz για τον τίτλο στη Βασιλεία (vid)

 
Auger-Aliassime και Hurkacz για τον τίτλο στη Βασιλεία (vid)
tn team Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 - 21:38

Ο Felix Auger-Aliassime και ο Hubert Hurkacz θα διεκδικήσουν αύριο τον τίτλο στο 500άρι της Βασιλείας.

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη χρονιά, ο Felix Auger-Aliassime επιβλήθηκε του Holger Rune με 6-3, 6-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Swiss Indoors στη Βασιλεία, όπου ήταν πρωταθλητής πέρσι.

Ο Auger-Aliassime διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο και αυτός θα είναι ο πρώτος του τελικός στη χρονιά. Σήμερα κατάφερε να σβήσει και τα 2 break points που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τα 3 από τα 7 break points του, για να "σπάσει" μια φορά το σερβίς του Rune στο 1ο σετ και άλλες 2 στο 2ο.

Ο 2ος συνεχόμενος τελικός στη Βασιλεία, θα είναι ο 14ος τελικός συνολικά στην καριέρα του, ενώ θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του (5-9).

Θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε δύσκολα τον Ugo Humbert με 6-4, 3-6, 7-6 (5), σε 2 ώρες και 38 λεπτά.

Ο Hurkacz απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-3 στο 3ο σετ, ενώ έχασε και διπλό match point στο 4-5, 15-40 στο σερβίς του Humbert. Στο tie-break προηγήθηκε με 6-3 και χρειάστηκε το 3ο match point του, 5ο συνολικά, αλλά έκλεισε το ματς και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Θα παίξει στον 9ο τελικό της καριέρας του ο Πολωνός, ο οποίος έχει κερδίσει τους 7 από τους 8 προηγούμενους (7-1).

Ο τελικός της Βασιλείας θα γίνει την Κυριακή στις 16:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί στο COSMOTE SPORT 7HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots