ATP
2ος συνεχόμενος ημιτελικός σε Masters για Dimitrov! (vids)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 16:59

O Grigor Dimitrov έβγαλε εκτός Παρισιού τον Hubert Hurkacz και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του σε Masters 1000 διοργάνωση.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά τη Σαγκάη, ο Dimitrov προκρίθηκε σε ακόμα έναν μεγάλο ημιτελικό, δείχνοντας πως μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία του εκεί.

Ο φορμαρισμένος Βούλγαρος τενίστας επικράτησε του Hurkacz με 6-1, 4-6, 6-4 στον πρώτο προημιτελικό του Bercy και προκρίθηκε στην καλύτερη 4άδα του Rolex Paris Masters.

Εκεί είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που στο επόμενο παιχνίδι της ημέρας θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov.

Ο Dimitrov πέτυχε 9 άσους και κέρδισε τους 40 από τους 49 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Μόνο 2 φορές ήρθε αντιμέτωπος με break point σε ολόκληρο το ματς και η μια απ' αυτές τον υποχρέωσε στο μοναδικό break που υπέστη, που του στοίχισε και το 2ο σετ.

Στο 3ο σετ ο Βούλγαρος έκανε το μεγάλο break στο 7ο game για να περάσει μπροστά με 4-3 και δεν κοίταξε πίσω του έκτοτε, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά αγώνα.

Aυτός θα είναι ο 10ος ημιτελικός καριέρας σε ένα 1000άρι για τον Dimitrov, που για 2η φορά στην καριέρα του προκρίνεται σε back-to-back Masters μιτελικούς. Η προηγούμενη ήταν το 2014, όταν έκανε το back-to-back σε ένα πιο μεγάλο διάστημα χρονικά σε Ρώμη και Καναδά. Τότε ήταν και η τελευταιά φορά που προκρίθηκε γενικά σε 2 ημιτελικούς Masters στην ίδια σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots