ATP
Sinner: "Ήμουν πολύ δυνατότερος πνευματικά τους τελευταίους μήνες"

 
Sinner: "Ήμουν πολύ δυνατότερος πνευματικά τους τελευταίους μήνες"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 12:32

Ο Jannik Sinner σχολίασε τον τελικό του ATP Finals, λέγοντας πως ο ίδιος δεν έπαιξε το ίδιο καλά και την ίδια στιγμή ο Novak Djokovic ήταν πολύ ανεβασμένος, ενώ μίλησε ακόμα για το πως ένιωσε να δυναμώνει πνευματικά στο δεύτερο μισό του 2023 και τη σωστή δουλειά που κάνει με την ομάδα του.

"Σήμερα έπαιξε πολύ, πολύ καλά, ειδικά από πίσω στο γήπεδο. Εγώ δεν είχα ακρίβεια στα χτυπήματά μου σε κρίσιμες στιγμές. Ένιωσα και λίγο πεσμένος σε σωματικό επίπεδο. Όταν ρίχνεις το επίπεδό σου απέναντι στον καλύτερο παίκτη του κόσμου, υπάρχει αυτή η διαφορά που είδαμε. Προσπάθησα να μείνω εκεί, να σερβίρω καλά, αλλά έκανα κάποια λάθη. Επίσης έχασα και τη συγκέντρωσή μου σε κάποια σημεία, όπως στο 2-3, 40-40, έχασα ένα εύκολο forehand. Ήταν μεγάλη η ένταση, για 1,5 σετ σέρβιρα καλά. Ήταν δύσκολο να παίξω, αλλά από την άλλη μεριά, το διασκέδασα. Του άξιζε η νίκη, έπαιξε καλύτερα στις κρίσιμες στιγμές", είπε ο Sinner για τον τελικό του ATP Finals, στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε από το Τορίνο για φέτος.

Για τα μαθήματα που θα πάρει απ' αυτόν τον αγώνα, ο 22χρονος Ιταλός είπε: "Το τένις έχει ενδιαφέρον γιατί κάθε μέρα είναι διαφορετική. Τη μια μέρα κέρδισα εγώ και την άλλη, με τις ίδιες συνθήκες, έχασα. Σήμερα είδα πως πρέπει να βελτιωθώ. Ο Novak με κάνει καλύτερο παίκτη, όπως και όλοι οι άλλοι παίκτες που με έχουν κερδίσει. Τώρα πρέπει να δουλέψω σε αυτό. Πρώτα έχουμε το Davis Cup και μετά έχω έναν μήνα μπροστά μου για να δουλέψω σε αυτές τις πτυχές του παιχνιδιού μου. Είναι η πρώτη φορά επίσης που παίζω με όλους τους παίκτες του Top 10 μέσα στην ίδια εβδομάδα, είναι διαφορετικό. Είμαι χαρούμενος που έβαλα τον εαυτό μου σ' αυτή τη θέση, σε πνευματικό επίπεδο επίσης. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον."

Για το τι τον κάνει περισσότερο περήφανο σ' αυτή τη χρονιά: "Υπήρξαν πολλά θετικά αυτή τη χρονιά. Την προηγούμενη σεζόν γνώριζα καλύτερα το σώμα μου. Έκανα μερικά λάθη γιατί προσπαθούσα να καταλάβω πως λειτουργεί το σώμα μου. Τα διορθώσαμε σχεδόν όλα. Πιστεύω πως δουλεύουμε σωστά, ειδικά στο δεύτερο μισό αυτής της σεζόν, ήμουν πολύ δυνατότερος πνευματικά. Όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν το άφηνα να με ρίξει. Προφανώς κάθε παίκτης είναι διαφορετικός, είμαι περισσότερο περήφανος για τον τρόπο που δουλέψαμε με την ομάδα μου. Με γνωρίζουν καλύτερα απ' τον καθένα γιατί περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Είναι σαν οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μπορώ να είμαι περήφανος και επειδή έπαιξα πολλά παιχνίδια σε πολύ μεγάλα στάδια. Ελπίζω να με βοηθήσει αυτό στην επόμενη σεζόν."

Για το αν υπάρχει κάτι ξεχωριστό στον Djokovic για τους τελικούς, ο Sinner είπε: "Έχει κερδίσει 24 Grand Slams και είναι σε μεγάλη φόρμα, ποιος ξέρει πόσα χρόνια θα τον βλέπουμε ακόμα. Είναι μεγάλη έμπνευση γιατί δούλεψε από μικρός με τον σωστό τρόπο για να φτάσει σ' αυτό το σημείο. Αυτός είναι ένας και από τους δικούς μου στόχους. Δεν είναι μόνο μια σεζόν. Μπορείς να κοιτάξεις τη σεζόν σου και να πεις ότι έπιαξα καλά, όμως πρέπει να παίζεις καλά κάθε χρόνο, να φτάνεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία, 35, 36 ή και 37, και να νιώθεις καλά με το σώμα σου. Οι αγώνες είναι πλέον πιο physical γιατί οι μπάλες είναι πιο γρήγορες. Πρέπει επίσης να κατανοήσεις πνευματικά πόσο γρήγορα συμβαίνουν όλα, γι' αυτό και είναι ο καλύτερος απ' όλους αυτή τη στιγμή. Έχει κερδίσει τα 3 από τα 4 Grand Slams, το Νο.1 του κόσμου, Masters τίτλους. Ξέρει πως να χειρίζεται τις καταστάσεις, ειδικά τους ημιτελικούς και τους τελικούς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots