ATP
Bercy: Η απόσυρση του Sinner έδωσε ένα μάθημα στους Γάλλους

 
Bercy: Η απόσυρση του Sinner έδωσε ένα μάθημα στους Γάλλους
© Rolex Paris Masters / FFT
tn team Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 - 12:57

Το περιστατικό με τον Jannik Sinner, που απέσυρε τη συμμετοχή του από το φετινό τουρνουά επειδή ο αγώνας του ολοκληρώθηκε σχεδόν στις 3 τα ξημερώματα και το επόμενο απόγευμα έπρεπε να παίξει άλλον, ανάγκασε τους Γάλλους να αναθεωρήσουν τον προγραμματισμό στο Masters του Bercy και τελικά να μειώσουν τα παιχνίδια στο Court Central.

Τις περισσότερες ημέρες του φετινού Rolex Paris Masters o τελευταίος πόντος παιζόταν λίγο πριν ή ακόμα και μετά τα μεσάνυκτα, ενώ κάποιες μέρες οι παίκτες αναγκαζόντουσαν να ξαγρυπνήσουν και να παίζουν σε ένα άδειο στάδιο στις 2 και στις 3 τα ξημερώματα.

Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα ήταν αυτό του Sinner, που έκανε την πρεμιέρα του στο τουρνουά την Τετάρτη προς ξημερώματα Πέμπτης (2 Νοεμβρίου), μπαίνοντας στο Court Central λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Τελικά ο Ιταλός έφτασε στη νίκη επί του Mackenzie McDonald με 2-1 σετ, στις 02:37 τα ξημερώματα. Αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να πάει για ύπνο στις 5 με 6 το πρωί και, ενώ την επόμενη μέρα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur το επόμενο απόγευμα! Έτσι, ο Sinner απέσυρε τη συμμετοχή του και το τουρνουά έχασε λόγω κακού προγραμματισμού έναν από τους καλύτερους παίκτες του.

Το πάθημα φαίνεται πως έγινε μάθημα για τους Γάλλους διοργανωτές και ο διευθυντής του τουρνουά, Cedric Pioline, ανακοίνωσε σε χθεσινή του συνέντευξη Τύπου πως το 2024 θα μειωθούν οι αγώνες του Court Central, από 6 σε 5.

Δεν θα αλλάξει κάτι για το Night Session, που θα διατηρήσει τα 2 παιχνίδια με το πρώτο να ξεκινάει στις 19:00 (τοπική ώρα), αλλά θα μειωθούν οι αγώνες του Day Session από 3 σε 2, ώστε να διασφαλιστεί τουλάχιστον πως θα ξεκινούν στην ώρα τους οι αγώνες το βράδυ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots