ATP
Νέος διευθυντής στο Queen's o Jamie Murray

 
Νέος διευθυντής στο Queen's o Jamie Murray
Gonet Geneva Open - Jean Luc Auboeuf
tn team Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 - 10:31

O αδερφός του Andy Murray και κάτοχος 7 Grand Slams τίτλων στα διπλά, Jamie Murray, θα είναι ο νέος διευθυντής του ιστορικού τουρνουά του Queen's, παρόλο που δεν έχει κρεμάσει ακόμα τη ρακέτα του.

Αν και παραμένει ενεργός ως παίκτης, ο 37χρονος Βρετανός θα έχει και έναν νέο ρόλο από το 2024, αφού ανακοινώθηκε ως ο νέος διευθυντής του Queen's Championships.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά της σεζόν στο γρασίδι, ένα από τα σημαντικότερα 500άρια γενικά στο ATP Tour, αλλά και ένα από τα πιο ιστορικά, αφού έγινε για πρώτη φορά το 1881.

Ο Murray είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός ως διευθυντής σε διοργάνωση αυτή τη χρονιά, καθώς ήταν διευθυντής του Battle of the Brits, ενός τουρνουά επίδειξης που έγινε στο Αμπερντίν.

"Είναι μεγάλη τιμή να μου δίνεται αυτή η ευκαιρία από την LTA, να δουλέψω με ένα τόσο γνωστό και αναγνωρισμένο τουρνουά κατά τη διάρκεια της χρονιάς", είπε ο Murray, ο οποίος έχει κερδίσει 2 Grand Slams τίτλους στο διπλό ανδρών και άλλους 5 στο μεικτό διπλό.

Παραμένει ενεργός τενίστας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ στα διπλά. Αυτό βέβαια δεν είναι ασυνήθιστο, αφού κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τον Feliciano Lopez, που από πριν σταματήσει την καριέρα του είχε γίνει διευθυντής στο Masters της Μαδρίτης.

Επιπλέον, η LTA δείχνει να εμπιστεύεται γι' αυτές τις θέσεις ανθρώπους με εμπειρία από το tour, αφού την προηγούμενη χρονιά είχε ανακηρύξει διευθύντρια στο 250άρι του Νότιγχαμ τη Laura Robson.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots