ATP
Χριστούγεννα στο court o Τσιτσιπάς (vid)

 
Χριστούγεννα στο court o Τσιτσιπάς (vid)
tn team Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 - 18:49

Δεν έχει αργίες και γιορτές το πρόγραμμα του επαγγελματία τενίστα και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε τα φετινά Χριστούγεννα στο court, συνεχίζοντας την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ήταν όλη την εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι καθώς συμμετείχε στο τουρνουά επίδειξης World Tennis League, ανησύχησε τους φαν του αφού ήταν ξεκάθαρο πως ακόμα δεν έχει επανέλθει στο 100% του, από τον τραυματισμό στη μέση που ολοκλήρωσε απότομα τη σεζόν του στο ATP Finals πριν έναν μήνα.

Ο Έλληνας τενίστας είχε στα πλάνα του να παίξει μόνο διπλό και μεικτό, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει τη μέση του, αφού ξεκίνησε τις προπονήσεις μόλις μια εβδομάδα πριν από το Ντουμπάι.

Ωστόσο ήταν εμφανές ότι ακόμα ταλαιπωρείται από πόνους κατά τη διάρκεια των αγώνων της 1ης ημέρας, στην οποία έπαιξε ένα σετ στο διπλό και ένα στο μεικτό. Τις 2 επόμενες μέρες, Παρασκευή και Σάββατο, δεν αγωνίστηκε καθόλου, ενώ στον τελικό της Κυριακής έπαιξε μόνο ένα σετ στο μεικτό, μαζί με την αγαπημένη του, Paula Badosa.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως παρά τις ενοχλήσεις ο Στέφανος δεν έχασε καμία φορά το σερβίς του σ' αυτά τα 3 σετ που έπαιξε, ενώ κέρδισαν και τα 2 παιχνίδια που έπαιξαν με την Badosa, χάνοντας μόνο αυτό του διπλού την 1η μέρα των αγώνων, όπου συνεργάστηκε με τον Dimitrov, στο tie-break από τους Medvedev και Rublev.

Ο Στεφ πάντως προπονήθηκε κανονικά σήμερα, παρότι Χριστούγεννα, δείχνοντας πως παραμένει εντός πλάνου η αναχώρηση για Αυστραλία σε λίγες ημέρες.

Θυμίζουμε πως η σεζόν ξεκινάει σε 4 μόλις ημέρες με το United Cup (29/12). Η Ελλάδα θα δώσει τον πρώτο της αγώνα σε 8 μέρες, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, κόντρα στη Χιλή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots