ATP
Dimitrov και Rune στον τελικό του Μπρίσμπεϊν (vids)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 - 14:37

Οι δυο κορυφαίοι του ταμπλό, ο Grigor Dimitrov και ο Holger Rune, θα αναμετρηθούν αύριο στο Μπρίσμπεϊν για την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Ο Dimitrov, μετά από δυο κλειστά σετ με τον Jordan Thompson, που θυμίζουμε πως έβγαλε χθες εκτός τον Rafael Nadal, έφτασε στη νίκη με 6-3, 7-5 και προκρίθηκε στον τελικό του Brisbane International.

Ο 32χρονος Βούλγαρος, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.14 στον κόσμο, έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις με έναν ημιτελικό στον οποίο δεν υπέστη κανένα break, σβήνοντας και τα 6 break points που αντιμετώπισε.

Πιο δύσκολη στιγμή ήταν αναμφίβολα στο 6ο game του 2ου σετ, όπου βρέθηκε πίσω με 2-3, 0-40, αλλά έσβησε 4 ευκαιρίες του Αυστραλού συνολικά και κράτησε το σερβίς του για το 3-3. Στο 8ο game του ίδιου σετ έσβησε ένα ακόμα break point, για να κάνει εκείνος τελικά το μοναδικό break του σετ στο 11ο game και να περάσει μπροστά με 6-5.

Στον αυριανό τελικό, που θα είναι ο 18ος στην καριέρα του, ο Dimitrov θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-9). Θα είναι ο 3ος στο Μπρίσμπεϊν, μετά το 2013 (φιναλίστ) και το 2017 (νικητής). Θα αντιμετωπίσει το Νο.1 του ταμπλό, Holger Rune.

Ο 20χρονος Δανός, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε νωρίτερα του Roman Safiullin με 6-4, 7-6 (0).

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε στο σερβίς του και έκανε το μοναδικό break από νωρίς, ενώ στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα games και στη συνέχεια πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το tie-break. Εκεί ο Rune δεν έχασε ούτε έναν πόντο, για να "σφραγίσει" την πρόκριση στον τελικό.

Θα είναι ο 9ος τελικός στην καριέρα του και θα αναζητήσει τον 5ο τίτλο του (4-4).

O τελικός θα αρχίσει στις 08:30 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots