ATP
1ος τίτλος μετά από 6 χρόνια για τον Dimitrov (vid)

 
1ος τίτλος μετά από 6 χρόνια για τον Dimitrov (vid)
tn team Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 - 12:07

O Grigor Dimitrov είναι ο πρώτος πρωταθλητής της ΑΤΡ για το 2024, κατακτώντας τον τίτλο στο Brisbane International, μετά από σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Holger Rune στον τελικό. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος του από το ATP Finals του 2017!

Τον 9ο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Grigor Dimitrov, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν του στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, κερδίζοντας στον σημερινό τελικό του Brisbane International τον κορυφαίο του ταμπλό, Holger Rune, με 7-6 (5), 6-4.

Ο 32χρονος Βούλγαρος επικράτησε στις λεπτομέρειες του 20χρονου Δανού, με τους δυο παίκτες να είναι πολύ κοντά και να προστατεύουν αμφότεροι τα σερβίς τους στο 1ο σετ - ο Dimitrov έσβησε τρια break points και ο Rune δυο.

Στο tie-break ο Dimitrov πήρε όμως το προβάδισμα με 3-0 από νωρίς και διατήρησε μέχρι το τέλος μια απόσταση ασφαλείας, για να φτάσει στο 6-3 και να αξιοποιήσει τελικά το 3ο set point του (1ο στο δικό του σερβίς), κερδίζοντας το σετ.

Στο 2ο σετ ο Dimitrov ανέβασε το επίπεδό του και ήταν αισθητά καλύτερος από τον Rune. Δεν κινδύνεψε καθόλου στο δικό του σερβίς, ενώ είχε 3 χαμένα break points στο 3ο game, για να κάνει τελικά το break στο 7ο και να περάσει μπροστά με 4-3.

Στο 9ο game είχε 2 νέες ευκαιρίες για break - που ήταν και match points - ο Dimitrov, που τελικά έκλεισε στο δικό του σερβίς με love την αναμέτρηση, έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 9ος τίτλος καριέρας για τον Dimitrov (9-9 σε τελικούς), 2ος στο Μπρίσμπεϊν μετά από το 2017.

Τότε ήταν και η τελευταία φορά που άνοιξε τη χρονιά με έναν τίτλο ο Βούλγαρος, που έκανε το 2017 την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Από το Νοέμβριο του 2017, όταν είχε κατακτήσει και τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στο ATP Finals, δεν είχε κερδίσει τίτλο, χάνοντας σε 3 τελικούς.

Αύριο, θα κερδίσει μια θέση και θα βρεθεί στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots