ATP
Μπήκε σε περιπέτειες αλλά έμεινε όρθιος ο Τσιτσιπάς (vid)

 
Μπήκε σε περιπέτειες αλλά έμεινε όρθιος ο Τσιτσιπάς (vid)
© Abierto Mexicano
tn team Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 - 5:58

O Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε να κλείσει το ματς απέναντι στον Flavio Cobolli, αλλά τελικά κατάφερε να το κάνει χωρίς να χρειαστεί να παίξει και 3ο σετ, για να επιβεβαιώσει έναν μεγάλο προημιτελικό στο Ακαπούλκο, ενάντια στον περσινό πρωταθλητή, Alex De Minaur.

Στην πρώτη του συνάντηση με τον Flavio Cobolli, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει με 6-3, 7-6 (6) μετά από 2 ώρες μάχης και να εξασφαλίσει μια θέση για την προημιτελική φάση του Abierto Mexicanο.

Θα είναι ο 70ός προημιτελικός καριέρας για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων εποχών, ο οποίος ήταν φιναλίστ το 2021 και ημιφιναλίστ το 2022 στο Ακαπούλκο, θα μπορούσε να ξεμπερδέψει και νωρίτερα με την αναμέτρηση, ωστόσο δυσκολεύτηκε να κλείσει το ματς στο 2ο σετ.

Στο 1ο σετ πήρε από νωρίς διαφορά με break για το 4-1, είχε ευκαιρίες και για το διπλό break και παρότι δεν τις αξιοποίησε, απέφυγε τις περιπέτειες, καθώς έσωσε 2 break points στο 7ο game για να κάνει το 5-2. Πολύ πιο εύκολα κράτησε το σερβίς του στο 9ο game, για να κάνει το 6-3 και να κλείσει το σετ.

Στο 2ο σετ παρότι έκανε το break σε κομβικό σημείο, για να περάσει μπροστά με 5-4, δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο σερβίς του, με τον Cobolli να απαντάει με το πρώτο του break στη βραδιά και να ισοφαρίζει σε 5-5.

Ο Ιταλός ανάγκασε τον Στέφανο να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ (6-5), ενώ αργότερα ήταν και "αγκαλιά" με την κατάκτησή του, αφού προηγήθηκε με διπλό mini-break στο 5-2 του tie-break.

O Τσιτσιπάς χάρη σε μια απρόσεκτη επίθεση, αλλά και ένα διπλό λάθος του Ιταλού, κατάφερε να ισορροπήσει ξανά το tie-break και τελικά το κέρδισε στο δεύτερο match point του με 8-6, υψώνοντας τις γροθιές του στον ουρανό του Ακαπούλκο, μέσα και σε μεγάλη ανακούφιση προφανώς που δεν χρειάστηκε να μείνει στο γήπεδο για άλλο ένα σετ.

Αύριο, στις 02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, ο Στεφ θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στον πολύ φορμαρισμένο Alex De Minaur, που είναι και υπερασπιστής του τίτλου. Ο De Minaur κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Sebastian Ofner με 6-1, 6-3.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ από τον De Minaur στο ATP Tour (10-0), θα εξασφαλίσει και την επιστροφή του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης αν επεκτείνει το σερί του και φτάσει στην 11η νίκη του επί του Αυστραλού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots