ATP
Υπέταξε τον Zverev o Τσιτσιπάς, που άντεξε στο τέλος! (vids)

 
Υπέταξε τον Zverev o Τσιτσιπάς, που άντεξε στο τέλος! (vids)
© Monte-Carlo Masters
tn team Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 - 16:39

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Alexander Zverev στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, για να κλείσει θέση στους προημιτελικούς του Monte-Carlo Masters. Απώλεσε προβάδισμα με 5-0 στο 2ο σετ ο Στεφ, που κατάφερε να μείνει ψύχραιμος και να το κατακτήσει, "απορροφώντας" την αντεπίθεση του Γερμανού!

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για μια ακόμα μέρα στο Monte-Carlo o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε του Alexander Zverev με 7-5, 7-6 (3), για να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

Παρότι για 1η φορά μετά από 6 χρόνια χρειάστηκε να παίξει από τον 1ο γύρο στο τουρνουά και να έχει και μια τόσο δύσκολη διασταύρωση από τον 3ο γύρο, εξαιτίας της πτώσης του στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Στέφανος κάνει τρομερή εβδομάδα μέχρι στιγμής στο Monte-Carlo και προκρίθηκε στα προημιτελικά χωρίς να χάσει σετ στις πρώτες 3 αναμετρήσεις του.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά αμφίρροπο και παρότι ο Zverev είχε 4 ευκαιρίες για να κάνει πρώτος το break, o Τσιτσιπάς τις αρνήθηκε όλες και προς το τέλος του ήταν εκείνος που έδειχνε να είναι λίγο καλύτερος.

Οι πρώτες ευκαιρίες του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στο 10ο game, όταν είχε 2 set points για το 6-4, ενώ το break έγινε τελικά στο 12ο game, όταν στο 4ο του set point "έσπασε" τον Zverev και έκανε το 7-5.

Το 2ο σετ απέκτησε μια άγρια ομορφιά, καθώς ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε κατά κράτος στο πρώτο του μέρος και έφτασε να προηγείται με 5-0! Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να το κλείσει εύκολα και είχε μάλιστα 2 set points για να το κατακτήσει με 6-0!

Αφού έσωσε τα set points του Στέφανου, ο Zverev κράτησε το σερβίς του για να κερδίσει το πρώτο του game στο σετ και μετά απ' αυτό το σκηνικό άλλαξε τελείως, με τον Στέφανο να χαλαρώνει και τον Zverev να φτάνει τα 5 κερδισμένα games στη σειρά, ισοφαρίζοντας σε 5-5!

Κέρδισε κάποιους πόντους ψυχολογίας και κατάφερε να μην χάσει την ψυχραιμία του σ' αυτό το κρίσιμο σημείο ο Στεφ, ο οποίος έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί ήταν καλύτερος από τον Zverev, δεν έκανε λάθη και επιβλήθηκε με 7-3, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του έστω και μ' αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Τσιτσιπά επί του Zverev σε 6 αναμετρήσεις στο χώμα (5-1) και η 10η συνολικά σε 14 συναντήσεις (10-4).

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος διεκδικεί τον 3ο τίτλο του στο Monte-Carlo μετά το 2021 και το 2022, θα βρεθεί για 4η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά του θεσμού.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, που νωρίτερα απέκλεισε τον Daniil Medvedev με 2-0 σετ, με στόχο την επιστροφή του στους ημιτελικούς μετά από 2 χρόνια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Διαβάστε ακόμα:

Τα highlights του αγώνα (vid)

Τσιτσιπάς: "Ήταν περιπέτεια ζωής, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε!" (vid)

Τσιτσιπάς: "Πάλεψα σαν θηρίο" (vid)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots