ATP
Ισοπεδωτικός ο Τσιτσιπάς - στους "8" της Ρώμης (vids)

 
Ισοπεδωτικός ο Τσιτσιπάς - στους "8" της Ρώμης (vids)
tennisnews team Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 - 21:00

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε άφησε κανένα περιθώριο κάνοντας ότι θέλει στο γήπεδο απέναντι στον Alex De Minaur, πανηγύρισε τη νίκη παίζοντας σπουδαίο τένις και προκρίθηκε άνετα στην 8άδα της Ρώμης.

Εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Έλληνα τενίστα, ισοπέδωσε τον De Minaur, με 6-1, 6-2 σε μόλις 60 λεπτά αγώνα.

Αρκετά βιαστικός φάνηκε ο Στέφανος από την αρχή του αγώνα, καθώς στο 1ο σετ ξεκίνησε κάνοντας break στο 2ο μόλις game, παίρνοντας προβάδισμα με 3-0.

Παίζοντας αρκετά σταθερό τένις και βγάζοντας σπουδαίους πόντους απέναντι στον Αυστραλό αντίπαλο του, έκανε ακόμα ένα break και έκλεισε το σετ με 6-1 σε μόλις 24 λεπτά.

 

Στο 2ο σετ, η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική με τον Τσιτσιπά, να σημειώνει διπλό break και να ξεφεύγει στο σκορ με 4-1. Ο De Minaur σε μια μικρή αντεπίθεση που έκανε, κατάφερε να πάρει το ένα χάμενο του σερβίς πίσω, αλλά στο αμέσως επόμενο game το έχασε πάλι.

 

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ με 6-2 και κατ'επέκταση τον αγώνα, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση στην 8άδα της Ρώμης.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε 14 winners, κάνοντας μόλις 4 αβίαστα λάθη, εν αντιθέσει με τον De Minaur που κέρδισε 4 winners κάνοντας 10 αβίαστα.

Αυτή ήταν η 12η αναμέτρηση μεταξύ των 2 τενιστών, με τον Τσιτσιπά να φεύγει νικητής 11η φορά κόντρα στον De Minaur.

Για 5η χρονιά ο Στέφανος θα βρεθεί στην 8άδα της Ρώμης, με κορυφαία του στιγμή στο Ιταλικό Masters τον τελικό του 2022, όταν είχε ηττηθεί από τον Novak Djokovic.

Πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά εκεί όπου γνώρισε την ήττα από τον μετέπειτα πρωταθλητή Daniil Medvedev.

Για μια θέση στην 4άδα ο Έλληνας τενίστας θα κοντραριστεί με τον Νicolas Jarry που νίκησε νωρίτερα τον Alexandre Muller με 7-5, 6-3.

H αποστολή του tennisnews.gr στη Ρώμη είναι μια χορηγία της Volkl Tennis Greece.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots