ATP
"Εκθρόνισε" τον Sinner o Rublev (vids)

 
"Εκθρόνισε" τον Sinner o Rublev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 5:39

O Andrey Rublev άφησε εκτός ημιτελικών των υπερασπιστή του τίτλου, Jannik Sinner, στο Masters του Καναδά.

Το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Μόντρεαλ πήρε ο Andrey Rublev, ο οποίος επιβλήθηκε του Jannik Sinner με 6-3, 1-6, 6-2.

O 26χρονος Ρώσος, Νο.8 στον κόσμο, προκρίθηκε μόλις στον 5ο φετινό του ημιτελικό και 2ο σε 1000άρι τουρνουά, μετά από τη Μαδρίτη, όπου είχε κατακτήσει τον τίτλο τον περασμένο Μάιο.

Πέτυχε επίσης τη 2η νίκη του απέναντι σε Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, 2 χρόνια μετά τη νίκη του επί του Novak Djokovic στο Βελιγράδι.

Και για τους δυο ήταν ο δεύτερος αγώνας που έπρεπε να δώσουν μέσα στη μέρα, αφού λίγες ώρες πριν είχαν παίξει για τον 3ο γύρο, επειδή την Παρασκευή τα ματς είχαν αναβληθεί από τη βροχή. Ο Rublev είχε κερδίσει τον Brandon Nakashima με 6-2, 6-2, ενώ ο Sinner τον Alejandro Tabilo με 6-4, 6-3.

Στον προημιτελικό ο Rublev μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 4-1, για να κλείσει το 1ο σετ στο 9ο game. O Sinner απάντησε κυριαρχώντας στο 2ο σετ, στο οποίο έχασε μόνο ένα game.

Κομβικό για την εξέλιξη του ματς ήταν το ξεκίνημα του 3ου σετ, με τον Sinner να χάνει 5 break points στο 1ο game, αλλά να μην φτάνει τελικά στο break. O Rublev, μετά από τα σβησμένα break poins, έκανε εκείνος το break στην πρώτη δική του ευκαιρία, για να προηγηθεί με 2-0.

Μετά απ' αυτό, έλεγξε το σετ ο Rublev, ο οποίος δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς και "σφράγισε" τη νίκη του στο 8ο game με νέο break, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά.

Στον ημιτελικό του Μόντρεαλ, ο Rublev θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Matteo Arnaldi και Kei Nishikori, στον άλλον προημιτελικό που θα γίνει σήμερα. Οι άλλοι δυο προημιτελικοί, με τον Alexander Zverev να αντιμετωπίζει τον Sebastian Korda και τον Alexei Popyrin τον Hubert Hurkacz, θα γίνουν αύριο Κυριακή (11/08), όπως και οι ημιτελικοί.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots