ATP
Το σήκωσε ο Popyrin στο Μόντρεαλ (vid)

 
Το σήκωσε ο Popyrin στο Μόντρεαλ (vid)
© Omnium Banque National
tn team Τρίτη, 13 Αυγούστου 2024 - 4:11

O Alexei Popyrin ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη στο Μόντρεαλ, κερδίζοντας τον Andrey Rublev στον τελικό του National Bank Open, για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο του σε Masters 1000 τουρνουά.

Ο Popyrin επιβλήθηκε του Rublev με 6-2, 6-4 σε 89 μόλις λεπτά, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Μόντρεαλ και το Masters του Καναδά.

Ο 25χρονος Αυστραλός, ο οποίος αυτή την εβδομάδα συμμετείχε στον πρώτο του τελικό και στον πρώτο του ημιτελικό σε 1000άρι, έκανε ένα μεγάλο ματς για να υποτάξει τον Rublev και να κερδίσει τον τίτλο.

Έκανε πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς ο Popyrin, ο οποίος έσβησε τα 5 πρώτα break points που αντιμετώπισε και κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games του τελικού, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 6-2, 2-0.

Ο Rublev απειλήθηκε να βρεθεί πίσω με double break και στο 2ο σετ, αλλά έσβησε το break point που αντιμετώπισε στο 5o game (1-3, 30-40), μείωσε σε 2-3 και αργότερα έκανε και το break back, ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Δεν κράτησε πολύ η χαρά του όμως, με τον Popyrin να κάνει νέο break και να ανακτά τον έλεγχο του σετ, για να κάνει το 5-3 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 10ο game, όπου χρειάστηκε το 3ο του match point για να κάμψει την αντίσταση του Rublev.

Ο Popyrin, ο οποίος ανέβηκε από το Νο.62 στο Νο.30 του κόσμου τη Δευτέρα, αναμένεται να μπει και στο Top 25 για 1η φορά στην καριέρα του μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του σε Masters τουρνουά.

Παρέμεινε αήττητος σε τελικούς ο Αυστραλός, που έφτασε τους 3 τίτλους καριέρας (3-0). Οι δυο άλλοι τίτλοι του ήταν σε 250άρια τουρνουά, στη Σιγκαπούρη το 2021 και στο Umag το 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots