ATP
Άνετος στον τελικό ο Rublev (vid)

 
Άνετος στον τελικό ο Rublev (vid)
tn team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 - 3:58

Τι και αν τον ανέκοψε η βροχή, ο Andrey Rublev δε δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στον Matteo Arnaldi, κέρδισε άνετα και προκρίθηκε για 1η φορά στον τελικό του Canadian Open.

78 λεπτά μόλις κράτησε ο 1ος ημιτελικός στο Μόντρεαλ, με τον Rublev να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό σε βάρος του Arnaldi, με 6-4, 6-2.

17 winners και 10 αβίαστα λάθη έκανε ο Ρώσος τενίστας που περιόρισε τον αντίπαλο του χωρίς να του δώσει ούτε ένα break point.

O Rublev θα βρεθεί για 2η φορά φέτος σε τελικό Masters, μετά το τουρνουά της Μαδρίτης, το οποίο και κατάκτησε. Φέτος εκτός από το 1000άρι τουρνουά στην Ισπανία, έχει αγωνιστεί σε ακόμα ένα τελικό, αυτόν στο Hong Kong που στέφθηκε επίσης πρωταθλητής.

Ο Ρώσος τενίστας θα δώσει το παρόν για 26η φορά σε τελικό συνολικά στη καριέρα του, μετρώντας μέχρι στιγμής 16 τρόπαια. Σε διοργανώσεις της σειράς ATP Masters 1000 μετράει 2 τίτλους, ο ένας όπως προείπαμε στη Μαδρίτη που κερδήθηκε φέτος και ο άλλος το 2023 στο Μόντε - Κάρλο.

Στον Καναδά δεν είχε καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τον 3ο γύρο στις 4 συμμετοχές που είχε μέχρι τη φετινή.

Το Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης θα περιμένει στον τελικό τον νικητή από τη μάχη του 2ου ημιτελικού μεταξύ των, Alexei Popyrin και Sebastian Korda.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots