ATP
O Lehecka έβγαλε νοκ άουτ τον Medvedev! (vid)

 
O Lehecka έβγαλε νοκ άουτ τον Medvedev! (vid)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 - 8:34

Πρόωρα αποχαιρέτησε το Σινσινάτι ο Daniil Medvedev, ο οποίος έχασε τον αγώνα της πρεμιέρας του από τον Jiri Lehecka.

Μια πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος του πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρώην πρωταθλητή του US Open πανηγύρισε ο Jiri Lehecka, ο οποίος επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 7-6 (2), 6-4 στον 2ο γύρο του Cincinnati Open.

Ο 22χρονος Τσέχος, Νο.35 του κόσμου, έχει καταφέρει να βρει και πάλι τον καλύτερο εαυτό του μετά τον τραυματισμό του από το 1000άρι της Μαδρίτης την περασμένη άνοιξη που τον πήγε λίγο πίσω.

Έπαιξε ατρόμητο τένις απέναντι στον Medvedev, σταματώντας στους 17 winners. Έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ και παρόλο που ο ίδιος δεν απείλησε το αντίπαλο σερβίς, έκανε ένα άψογο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2 του Ρώσου και πήρε το προβάδισμα με 1-0 σετ.

Συνέχισε να είναι πολύ καλός σε όλες τις κρίσιμες στιγμές ο νεαρός Τσέχος, ο οποίος έσβησε διπλό break point στο 1-2, 15-40 στο 2ο σετ και ισοφάρισε σε 2-2. Στο 7ο game έκανε το μοναδικό break όλου του αγώνα, πέρασε μπροστά με 4-3 και πήρε αποφασιστικό προβάδισμα πρόκρισης, το οποίο φρόντισε να μη χάσει.

Στο 9ο game είχε μάλιστα 3 match points για να κλείσει το ματς με νέο break, αλλά ο Medvedev άντεξε προσωρινά και μείωσε σε 5-4. Ο Lehecka έκλεισε το ματς στο δικό του σερβίς για το 6-4 και στο 5ο του match point συνολικά.

Στον 3ο γύρο του Σινσινάτι ο Lehecka θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που έκανε επίσης μεγάλη εμφάνιση και απέκλεισε τον Lorenzo Musetti, Νο.14 στο ταμπλό και χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με 6-3, 6-2.

Λίγο πριν ο Jordan Thompson είχε κερδίσει τον Sebastian Baez με 6-2, 6-4  και έκλεισε ραντεβού με τον Jannik Sinner στον 3ο γύρο. Θυμίζουμε πως ο Ιταλός ξεπέρασε στα 2 σετ το εμπόδιο του Alex Michelsen.

Τα highlights της ημέρας:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots