ATP
Κύργιος: "Είναι γελοίο, πρέπει να μένεις έξω 2 χρόνια μετά απ' αυτό"

 
Κύργιος: "Είναι γελοίο, πρέπει να μένεις έξω 2 χρόνια μετά απ' αυτό"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 19:38

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την αθώωση του Jannik Sinner μετά την υπόθεση ντόπινγκ που προέκυψε, χαρακτηρίζοντας "γελοία" όσα έγιναν και αφήνοντας υπαινιγμούς για ειδική μεταχείριση στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο του να ήταν ατύχημα, ο Κύργιος σχολίασε με το γνωστό του καυστικό ύφος την αντιμετώπιση που είχε ο Sinner σε όλη αυτή την ιστορία, αφού η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά την αθώωση του Ιταλού και αφού τόσο καιρό αγωνιζόταν, χωρίς να υποστεί ουσιαστικά την παραμικρή ζημιά, παραμόνο την απώλεια 400 βαθμών και ενός χρηματικού επάθλου. 

"Είναι γελοίο, είτε ήταν ατύχημα, είτε προσχεδιασμένο. Βρίσκεσαι δυο φορές θετικός σε απαγορευμένη (στεροειδή) ουσία... πρέπει να μένεις έξω για 2 χρόνια. Η απόδοσή σου έχει βελτιωθεί. Κρέμα, μασάζ... ναι, ωραία", έγραψε ο Ελληνοαυστραλός, που αν μη τι άλλο δεν μασάει ποτέ τα λόγια του.

Θυμίζουμε πως σήμερα γνωστοποιήθηκε πως ο Sinner βρέθηκε θετικός σε δυο ελέγχους ντόπινγκ στην ουσία κλοστεβόλη, κατά τη διάρκεια του Indian Wells τον περασμένο Μάρτιο. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, επετράπη στον Ιταλό να συνεχίσει να αγωνίζεται κανονικά, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση, για την οποία και τελικά δικαιώθηκε, με το δικαστήριο να αποφασίζει ότι η ουσία εισήλθε στον οργανισμό του μετά από τα μασάζ που του έκανε ο φυσιοθεραπευτής του, που την είχε χρησιμοποιήσει για ένα δικό του τραύμα στο δάχτυλο.

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις μετά απ' αυτό στα social media, με πολύ κόσμο να μην πείθεται απ' αυτή η ιστορία και να πιστεύει πως υπάρχει συγκάλυψη σε κάτι πιο σκοτεινό. Αυτόν τον υπαινιγμό άφησε και ο Κύργιος, που δεν παρέλειψε να αναφέρει στη δημοσίευσή του την αγωνιστική βελτίωση του Sinner τον τελευταίο χρόνο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots