ATP
Θετικός σε 2 ελέγχους ντόπινγκ ο Sinner - αποφεύγει την τιμωρία!

 
Θετικός σε 2 ελέγχους ντόπινγκ ο Sinner - αποφεύγει την τιμωρία!
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 17:34

Ο Jannik Sinner βρέθηκε θετικός σε δυο ελέγχους ντόπινγκ πριν μερικούς μήνες, όπως ανακοινώθηκε, αλλά απέφυγε την τιμωρία.

Ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης απέτυχε να περάσει σε δυο ελέγχους ντόπινγκ που του έγιναν τον περασμένο Μάρτιο, αφού και τις δυο ήταν θετικός στην απαγορευμένη ουσία κλοστεβόλη.

Ωστόσο μπόρεσε να αποδείξει ότι συνέβη από αμέλεια του φυσιοθεραπευτή του, καθώς "μολύνθηκε" από τη συγκεκριμένη ουσία από ένα σπρέι που χρησιμοποίησε εκείνος, για να περιθάλψει ένα δικό του τραύμα, ένα κόψιμο στο δάχτυλο συγκεκριμένα. Ατυχώς, η ουσία πέρασε στο δέρμα του Ιταλού επειδή ο φυσιοθεραπευτής του έκανε μασάζ χωρίς γάντια.

Το ITIA (International Tennis Integrity Agency) κατόπιν έρευνας και εκδίκασης της υπόθεσης αποδέχτηκε αυτή την εξήγηση κι έτσι το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης έπεσε στα "μαλακά", με την τιμωρία του να περιορίζεται στο να χάσει τους 400 βαθμούς και το χρηματικό έπαθλο των 325.000 δολαρίων που κέρδισε στο Indian Wells, όπου και του έγιναν αυτοί οι έλεγχοι. 

Είναι, πάντως, ελεύθερος να αγωνιστεί στο US Open και δεν θα υπάρξει ποινή αποκλεισμού, που είναι και το πιο σημαντικό.

"Θα αφήσω αυτή τη δύσκολη και ατυχής περίοδο πίσω μου. Θα κάνω τα πάντα για να σιγουρευτώ πως θα συνεχίσω να τηρώ τους κανονισμούς του προγράμματος της ITIA. Έχω γύρω μου μια ομάδα που είναι σχολαστική στη συμμόρφωσή της", είπε μέσω μιας ανακοίνωσης ο Sinner.

Όπως αποκάλυψαν οι δικηγόροι του Ιταλού, η ποσότητα της απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό του ήταν εξαιρετικά χαμηλή, μόλις ένα δισεκατομμυριοστό του γραμμαρίου, γι' αυτό και μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση, επετράπη στον Sinner να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Σύμφωνα πάντα με την πλευρά του Sinner, η οποία έγινε δεκτή στην ακρόαση, το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε και περιείχε την ουσία ήταν εύκολα προσβάσιμο, μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε φαρμακείο στην Ιταλία χωρίς ιατρική συνταγή. Έτσι το προμηθεύτηκε και ο φυσιοθεραπευτής του, που το χρησιμοποίησε για να φροντίσει ένα κόψιμο που είχε στο δάχτυλό του. Αυτό συνέβη μεταξύ 5 και 13 Μαρτίου, ενώ το Indian Wells έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 17 Μαρτίου, με τον Sinner να λαμβάνει καθημερινά μασάζ από τον φυσιοθεραπευτή του σ' αυτό το διάστημα.

Ο Sinner και η ομάδα του συνεργάστηκαν πλήρως με την έρευνα της ITIA, όπως αναφέρει η έκθεση και τελικά το ανεξάρτητο δικαστήριο που ανέλαβε την υπόθεση έκρινε ότι δεν υπήρχε υπαιτιότητα ή αμέλεια του Ιταλού τενίστα, γι' αυτό και δεν τέθηκε σε αναστολή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots