ATP
Sinner για Nadal: "Μια σκληρή είδηση για τον κόσμο του αθλητισμού"

 
Sinner για Nadal: "Μια σκληρή είδηση για τον κόσμο του αθλητισμού"
tn team Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 17:10

Ο Jannik Sinner περιέγραψε ως μια "σκληρή" είδηση την ανακοίνωση του Rafael Nadal πως αποχωρεί από την ενεργό δράση.

"Είναι μια σκληρή είδοση για τον κόσμο του αθλητισμού, όχι μόνο για το τένις. Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως ήμουν πολύ τυχερός που είχα τη δυνατότητα να τον γνωρίσω και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ένας απίθανος άνθρωπος. Προφανώς, ως παίκτη όλοι έχουμε δει πόσο καλός υπήρξε. Τα μαθήματα που έδωσε σε όλους εμάς τους νέους παίκτες, με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο και με το πως διαχειριζόταν τις δύσκολες στιγμές Μας πέρασε πολλά συναισθήματα με τον βλέπουμε να αγωνίζεται. Παράλληλα, παρέμενε ταπεινός όλα αυτά τα χρόνια, δεν τον άλλαξε η επιτυχία, είχε πάντα τους κατάλληλους ανθρώπους κοντά του και μια πολύ καλή οικογένεια. Έχει δώσει σε όλους μας πολλά ωραία πράγματα. Είναι μια σκληρή είδηση, αλλά από την άλλη μεριά, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Μόνο εκείνος γνωρίζει το πως νιώθει", είπε ο Sinner, που δεν γινόταν να μην ρωτηθεί κάτι για τον Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου, μετά και την πρόκρισή του στα ημιτελικά της Σαγκάης.

O Sinner έκανε και δημοσίευση για να αποχαιρετήσει δημόσια τον Rafa, αναφέροντας: "Σε ευχαριστώ Rafa,  για όλα όσα έχεις δώσει στο άθλημα. Το να έχω την ευκαιρία να περάσω μερικές εβδομάδες προπόνησης μαζί σου πριν από μερικά χρόνια είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το να σε παρακολουθώ να εργάζεσαι ως αθλητής αλλά και να σε γνωρίζω ως άτομο εκτός γηπέδου ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερο. Ένας πραγματικός θρύλος του παιχνιδιού που άνοιξε το δρόμο και δίδαξε σε πολλούς από εμάς πώς να είμαστε ως παίκτες και ως άνθρωποι. Θα μας λείψεις στο tour."

Για το αν νιώθει κάποια πίεση, σχετικά με το ότι εκείνος τώρα και κάποιοι συναθλητές του θα πρέπει να "γεμίσουν" τα κενά που αφήνουν οι "Big 3", ο Ιταλός απάντησε: "Αυτά που έκαναν τα τελευταία χρόνια ήταν απίστευτα. Δεν μπορώ να πω κάτι για την πίεση, η πίεση θα είναι πάντα εκεί. Από τη δική μου μεριά, εγώ φροντίζω να είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου, σ' αυτά που θα κάνω εγώ στο court, σ' αυτά που πρέπει να βελτιώσω και μακάρι όλα αυτά να με κάνουν καλύτερο παίκτη και πιο συνεπή.

Εκείνοι (οι Big 3) κατάφεραν να είναι συνεπείς για 15 χρόνια. Είναι απίστευτο αυτό που έκαναν. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε απ' αυτούς, αλλά δεν μπορούμε να συγκρινόμαστε μ' αυτούς, είναι αδύνατο, ειδικά αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως όλοι μας ήμασταν τυχεροί που παίξαμε με τους Big 3. Εγώ με θεωρώ ευλογημένο που μπόρεσα να τους γνωρίσω και σαν άτομα και να μάθω απ' αυτούς."

Μετά και τη νίκη του επί του Daniil Medvedev με 2-0 σετ, ο Sinner μπήκε στα ημιτελικά του Shanghai Masters. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Tomas Machac, που απέκλεισε τον Carlos Alcaraz κι έτσι ο Sinner εξασφάλισε από σήμερα κιόλας και το Year-end No.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots