Εξαντλημένος, αλλά νικητής ο Nole! (vid)

 
Εξαντλημένος, αλλά νικητής ο Nole! (vid)
Εξαντλημένος, αλλά νικητής ο Nole! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 - 12:08

Μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά μιας εξαντλητικής μάχης κάτω από τον καυτό Ήλιο της Μελβούρνης, ο Novak Djokovic κατάφερε να κερδίσει τον Gael Monfils με 3-1 σετ και να επιστρέψει στον 3ο γύρο του Australian Open από το 2016. Αυτή ήταν η 16η διαδοχική νίκη του Nole κόντρα στον Γάλλο, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του.

Στην δυσκολότερη πιθανότατα ζώνη ώρας της πρώτης ημέρας από το διήμερο του καύσωνα της Μελβούρνης, οι Novak Djokovic και Gael Monfils κλήθηκαν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στη σκιά η θερμοκρασία κυμαινόταν μεταξύ 39 και 40 βαθμών Κελσίου, ενώ για την περισσότερη ώρα ολόκληρος ο αγωνιστικός χώρος σκεπαζόταν από τον Ήλιο. Τελικά, μετά από μια μάχη που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, ο Σέρβος κατάφερε να αναδειχθεί νικητής, με 4-6, 6-3, 6-1, 6-3.

Στο 1ο σετ το θέαμα δεν ήταν καλό και αμφότεροι οι δυο παίκτες έκαναν πολλά λάθη. Ο Monfils προηγήθηκε με double break στο 3-0, αλλά ο Djokovic τον ισοφάρισε σε 3-3. Ένα νέο break όμως, το 5ο σ' αυτά τα πρώτα 7 game, έφερε και πάλι μπροστά τον Γάλλο με 4-3. Στα επόμενα game, ο "La Monf" ήταν σε θέση να υπερασπιστεί το σερβίς του και κατέκτησε το σετ με 6-4.

Στα δυο επόμενα σετ ο Γάλλος έβγαλε μια πολύ διαφορετική εικόνα. Έμοιαζε να μην μπορεί καν να συνεχίσει, είχε ζαλάδες και δεν κυνηγούσε τα μεγάλα ράλι. Ως επακόλουθο, από το 3-3 του 2ου σετ έχασε τα 9 από τα 10 επόμενα game και έμεινε πίσω με 2-1 σετ. 

Διαφορετικό ήταν ωστόσο το 4ο σετ, στο οποίο ο Monfils έδειχνε να πατάει καλύτερα και ο Djokovic έμοιαζε πιο κουρασμένος και εκνευρισμένος. Ο Γάλλος όμως δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του, χάνοντας 4 break point στο 5ο game. Σα να μην έφτανε αυτό, γέμισε με λάθη το 8ο game και έμεινε πίσω με break σε κρίσιμο σημείο, με τον Djokovic να "ξεφεύγει" με 5-3 και να σερβίρει για την πρόκριση. 

Το τελευταίο game ήταν αρκετά επεισοδιακό, με τον Monfils να σβήνει 3 match point και να έχει μια νέα ευκαιρία για break, την 5η του συνολικά στο σετ, η οποία όμως έμεινε κι αυτή ανεκμετάλλευτη. Τελικά, ο 30χρονος Σέρβος "κλείδωσε" τη νίκη στο 4ο match point του και απέφυγε κάποια νέα περιπέτεια, εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στον 3ο γύρο του Australian Open μετά από 2 χρόνια.

 

Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη για τον Djokovic απέναντι στον Monfils, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του. Επίσης έφτασε τις 60 νίκες στη Μελβούρνη, στο καλύτερό του Grand Slam, όπου έχει πλέον ρεκόρ νικών 60-7. 

O πολυνίκης του θεσμού, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Albert Ramos Vinolas, που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν έχασε σετ, κερδίζοντας τον Tim Smyczek με 6-4, 6-2, 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots