Η Σάκκαρη άφησε εκτός την Ostapenko (vids)

 
Η Σάκκαρη άφησε εκτός την Ostapenko (vids)
Η Σάκκαρη άφησε εκτός την Ostapenko (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 - 7:20

Με έναν πολύ καλό αγώνα συνδύασε την πρεμιέρα της στη Μελβούρνη η Μαρία Σάκκαρη, η οποία άφησε εκτός Australian Open τη Jelena Ostapenko και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς. 

Σε έναν γρήγορο αγώνα, που είχε 3 σετ αλλά κράτησε λιγότερο απο 2 ώρες, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Jelena Ostapenko με 6-1, 3-6, 6-2 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Australian Open, όπου θα επιστρέψει μετά από δυο χρόνια.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για την Ostapenko στο 1ο σετ, με τη Λετονή να κάνει 17 λάθη, περισσότερα από τα διπλάσια της Μαρίας, που είχε 8. Η 23χρονη Ελληνίδα το εκμεταλλεύτηκε αυτό, κατάφερε να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-0 και τελικά πήρε το σετ με το εμφατικό 6-1.

Η Ostapenko ανέβασε την απόδοσή της και ήταν πολύ πιο εύστοχη στις επιθέσεις της στο 2ο σετ. Αρχικά ισορρόπησε τα πράγματα και σύντομα πήρε και τα ηνία στο σετ, καθώς έκανε το πρώτο της break στο 5ο game, για να βρεθεί μπροστά με 3-2. Το σερβίς της παρέμεινε αξιόπιστο σε όλη τη διάρκεια του σετ και με ένα ακόμη break στο 9ο game, έκανε το 6-3.

Στη Melbourne Arena πήγαν πολλοί Έλληνες για να δουν το 3ο σετ και να στηρίξουν τη Μαρία, καθώς ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά στο Court 3 είχε μόλις ολοκληρωθεί. Αυτό έδωσε την ώθηση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια, όπως και η ίδια δήλωσε μετά το ματς, για να ανεβάσει ξανά την απόδοσή της στο 3ο σετ, όπου έκανε λιγότερα λάθη και έφτασε τους 11 winners, έναντι μόλις 2 της Ostapenko. Με συνεχόμενα break η Μαρία βρέθηκε μπροστά με 5-1 και στο 8ο game ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη της, με ένα love service game.

Το match point:

Οι δηλώσεις της Σάκκαρη μετά τον αγώνα:

Ήταν μια πολύ καλή πρεμιέρα για τη Σάκκαρη, που άφησε εκτός το Νο. 22 του ταμπλό, αλλά και μια παίκτρια που έχει μπει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κατακτήσει Grand Slam τίτλο, ενώ είναι μόλις 21 ετών.

Θα επιστρέψει στον 2ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam μετά από 2 χρόνια και θα βρεθεί εκεί για 3η φορά στις τελευταίες 4 διοργανώσεις.

Θα αντιμετωπίσει την 23χρονη Αυστραλή Astra Sharma, που πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό τουρνουά μέχρι στιγμής, καθώς ξεκίνησε από τα προκριματικά και σήμερα κέρδισε την Priscilla Hon με 7-5, 4-6, 6-1, στον πρώτο της αγώνα για κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Η Sharma, η οποία έχει γεννηθεί στη Σιγκαπούρη, είχε πάρει την απόφαση να σπουδάσει και να παίξει κολεγιακό τένις πριν από 5 χρόνια, μετά από έναν τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο της. Εκεί αναπτύχθηκε ως παίκτρια και το φετινό Australian Open είναι ένα από τα πρώτα τουρνουά στη νέα σελίδα της καριέρας της, η οποία ξεκινάει με πολλές φιλοδοξίες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots