Djokovic: "Ακόμα πιο ευγνώμων σήμερα που συνυπήρξα με Roger και Rafa"

 
Djokovic: "Ακόμα πιο ευγνώμων σήμερα που συνυπήρξα με Roger και Rafa"
Djokovic: "Ακόμα πιο ευγνώμων σήμερα που συνυπήρξα με Roger και Rafa"
tennisnews team Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 - 22:10

O Novak Djokovic δήλωσε πως σήμερα νιώθω ακόμα περισσότερη ευγνωμοσύνη που αγωνίζεται την ίδια εποχή με τους Roger Federer και Rafael Nadal απ' ότι μερικά χρόνια πριν, αντλώντας πολύ μεγάλη έμπνευση από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, λίγο πριν ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου του στο Australian Open.

"Η αντιπαλότητα που έχω με τους Roger και Rafa είναι ένα από τα μεγάλα κίνητρα για μένα, για να συνεχίζω σ' αυτή την ηλικία. Οι τρεις μας έχουμε εμπνεύσει πολύ ο ένας τον άλλον μέσα από τα rivalries και σπρώξαμε τις καριέρες μας να γίνουν καλύτερες, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον να κατανοήσει πως θα ξεπεράσει τα εμπόδιά του. Είμαι πολύ περισσότερο ευγνώμων σήμερα που παίζω στην ίδια εποχή με αυτούς τους παίκτες, απ' ότι 10-15 χρόνια πριν. Σίγουρα πιστεύω πως μέσα απ' αυτά τα rivalries έγινα πολύ πιο δυνατός, πολύ ανθεκτικός, ενώ διατηρώ ακόμα το ίδιο κίνητρο."

Ο Djokovic είναι το μεγάλο φαβορί στο φετινό Australian Open και, αν τα καταφέρει, εκτός από τα 17 Grand Slam στην καριέρα του, θα φτάσει και τα 5 κερδισμένα Slams μετά τα 30.

"Ο Roger και ο Rafa το έχουν πει ήδη αυτό, η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός. Δεν είναι μόνο ένα κλισέ, αλλά κάτι που και οι τρεις μας έχουμε κοινό. Έτσι προσεγγίζουμε τις καριέρες μας και τις καθημερινές μας ζωές.  Βρήκαμε έναν τρόπο να ισορροπήσουμε τις προσωπικές και τις επαγγελματικές μας ζωές και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο κορυφαίο επίπεδο μετά από πολλά χρόνια, ακόμα να έχουμε κίνητρο, ακόμα να είμαστε πνευματικά φρέσκοι, ακόμα να είμαστε σωματικά προετοιμασμένοι για μονομαχίες στα 5 σετ με νεότερους παίκτες. Προφανώς και εκείνοι είναι πολύ διψασμένοι και θα παλέψουν για τα σημαντικότερα τρόπαια στο άθλημά μας."

Το 2019 ήταν μια χρονιά που παίκτες όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Daniil Medvedev και ο Dominic Thiem, έδειξαν να μπορούν να διεκδικήσουν τους μεγάλους τίτλους.

"Πλησιάζουν όλο και περισσότερο, είναι προφανές. Ο Medvedev έδωσε μεγάλη μάχη με τον Rafa στο τελευταίο Grand Slam της προηγούμενης σεζόν. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε στα ημιτελικά πέρσι εδώ. Ο Thiem ήταν σε δυο τελικούς στο Roland Garros. Είναι πολύ πολύ κοντά. Είναι κυριολεκτικά ένα σετ μακριά. Σε μια καλή μέρα, στο κοντινό μέλλον, θεωρώ πως μπορεί να συμβεί. Και θα συμβεί. Είναι αναπόφευκτο."

Τη Δευτέρα, ο Djokovic θα διεκδικήσει την 900ή νίκη της καριέρας του, με αντίπαλο τον Jan-Lennard Struff, για τον 1ο γύρο του Australian Open. Ο Σέρβος ξεκίνησε με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο τη χρονιά, καθώς σημείωσε 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο ATP Cup, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει μέχρι τον τίτλο. 

"Δεν έχω συνήθως τόσο έντονες εβδομάδες πριν από το Australian Open εδώ και πολλά χρόνια. Σωματικά και πνευματικά ξόδεψα αρκετή ενέργεια, κάτι που ήταν τέλειο για μένα προσωπικά, κέρδισα όλους τους αγώνες μου σε μονά και διπλά. Ο τίτλος με τη Σερβία ήταν επίσης ένα από τα καλύτερα επιτεύγματα της καριέρας μου. Το έχω ξαναπεί, το να κερδίζω κάτι με τους φίλους μου, με την ομάδα μου, εκπροσωπώντας την πατρίδα μου, είναι κάτι που με γεμίζει πραγματικά.

Ήταν δυο απίστευτες εβδομάδες, αλλά χάλασα και αρκετή ενέργεια. Προσάρμοσα τις προπονήσεις μου σ' αυτό και έπρεπε να ανακάμψω πρώτα πριν επιταχύνω και πάλι. Κράτησα χαμηλούς ρυθμούς, προσπάθησα να κάνω πιο σύντομες τις προπονήσεις μου, αλλά με καλή ένταση. Αυτό είναι όλο, να διατηρήσω τον σωστό ρυθμό για τον πρώτο μου αγώνα εδώ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots