900 νίκες καριέρας ο Nole! (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Tennistv
tennisnews team Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 - 14:34

O Novak Djokovic μπορεί να είχε νωρίς την πρώτη του απώλεια σετ στο φετινό Australian Open, αλλά "καθάρισε" στο 4ο σετ την αναμέτρησή του με τον Jan-Lennard Struff και έγινε ο 6ος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος, που έφτασε τις 900 νίκες στην καριέρα του.

Δεν είχε τόσο εύκολο βράδυ στην πρεμιέρα του στο Australian Open o Novak Djokovic, κατάφερε όμως να "λύσει τον γρίφο" του Jan-Lennard Struff και πήρε τη νίκη με 7-6 (5), 6-2, 2-6, 6-1.

Ο Djokovic έπαιξε κατά διαστήματα πολύ σπουδαίο τένις και τελείωσε τον αγώνα με 14 άσους, 44 winners και 28 αβίαστα λάθη. Ο Struff από την πλευρά του επίσης έπαιξε μεγάλο τένις, ειδικά στο 1ο και στο 3ο σετ ήταν πολύ καλός, έχοντας απολογισμό 13 άσους, 39 winners και 34 αβίαστα λάθη.

To 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Djokovic να κάνει το break και να "ξεφεύγει" με 5-2, αλλά να υπάρχει και η απάντηση από τον Struff, που έσβησε ένα set point για να αποφύγει το 6-2 και στο επόμενο game έκανε break back, μειώνοντας σε 5-4. Το σετ οδηγήθηκε σε tie-break από τον Γερμανό, όπου ο Nole προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι, για να το κατακτήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Djokovic, που προηγήθηκε με 2-0, δεν απειλήθηκε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς και με ένα ακόμα break στο 7ο game έκανε το 5-2.

Αρκετά διαφορετικό ήταν το 3ο σετ, στο οποίο ο Djokovic έδειξε μια μικρή χαλάρωση και ο πολύ καλός Struff το εκμεταλλεύτηκε. Αν και έχασε το αρχικό του προβάδισμα με 2-0, ο 29χρονος Γερμανός έκανε κι άλλο break για να βρεθεί μπροστά με 4-2 και στη συνέχεια έσβησε ένα break point, για να κρατήσει ένα πολύ σημαντικό service game και να ενισχύσει το προβάδισμά του, στο 5-2.

Ο Djokovic δεν σέρβιρε όπως θα ήθελε στο επόμενο game και προς το τέλος του έδειχνε να παρατάει το σετ, κάνοντας δυο διαδοχικά διπλά λάθη, χάρη στα οποία ο Struff έκανε double break και έκλεισε το σετ με 6-2.

Αφιέρωσε όλη την ενέργειά του στο 4ο σετ ωστόσο ο Djokovic, ώστε να αποφύγει τις μεγαλύτερες περιπέτειες. Εκεί ήταν ακαταμάχητος ο Σέρβος, που πρώτα προηγήθηκε με 2-0 και αργότερα κέρδισε 4 games στη σειρά, για να πάρει το σετ με 6-1 και να ολοκληρώσει τη νίκη του έπειτα από 2 ώρες και 16 λεπτά αγώνα.

Ο Djokovic βελτίωσε το ρεκόρ του στο 2020 στο τέλειο 7-0 νίκες, ενώ συνολικά πανηγύρισε την 900ή νίκη της καριέρας του. Έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του ανδρικού τένις που κατάφερε κάτι τέτοιο, μετά από τους Jimmy Connors (1.274), Roger Federer (1.238), Ivan Lendl (1.068), Rafael Nadal (981) και Guillermo Vilas (949).

Στον 2ο γύρο του Australian Open, o 7 φορές πρωταθλητής και υπερασπιστής του τίτλου, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tatsuma Ito και Prajnesh Gunneswaran.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots