Wawrinka: "Ξέρω πως ο Djokovic με φοβάται" (vid)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka
tennisnews team Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 16:34

O Stan Wawrinka έκανε ένα flashback στις επικότερες μονομαχίες που έχει δώσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Australian Open.

Πρώτα, ο Stan μίλησε για τον αγώνα που έχασε από τον Djokovic στον 4ο γύρο του Australian Open το μακρινό 2013, με 1-6, 7-5, 6-4, 6-7 (5), 12-10: "Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες της καριέρας μου, το σημείο που άλλαξε την καριέρα μου. Ήμουν συντετριμμένος μετά απ' αυτόν, αλλά με βοήθησε πολύ πνευματικά για την υπόλοιπη καριέρα μου. Κάτι συνέβη εκείνη την ημέρα, κάτι άλλαξε το επίπεδό μου, θα έλεγα πως ήταν η μέρα που είδα πως μπορώ να κερδίσω τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου."

Την επόμενη χρονιά, οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν στην Rod Laver Arena, για τα προημιτελικά του Australian Open του 2014. Ο Ελβετός πήρε την εκδίκησή του, επικρατώντας του Nole με 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7, σε ακόμα μια επική μονομαχία.

"Το 2013 είχαμε παίξει και στα ημιτελικά του US Open και εγώ δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ σε ημιτελικό Grand Slam. Ήταν ακόμα ένας επικός αγώνας στα 5 σετ. Πριν το ματς της Αυστραλίας πολλοί έλεγαν πως θα έχουμε ακόμα έναν επικό αγώνα, αλλά άρχισα να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου όταν έχασα το 1ο σετ με 6-2. Κατάφερα να μπω στο παιχνίδι όμως, πήγαμε στο 5ο σετ και είπα στον εαυτό μου πως αυτή τη φορά θα τα καταφέρω, δε θα τον αφήσω να ξεφύγει ξανά, ήρθε η σειρά μου.

Αυτό πήγε σε ένα άλλο επίπεδο την καριέρα μου. Ο Novak ήταν πάντα ένας από τους Big 3, μου άρεσε να τον αντιμετωπίζω περισσότερο από τους άλλους, το παιχνίδι του ταίριαζε με το δικό μου. Με έχει κερδίσει περισσότερες φορές απ' όσες μπορώ να μετρήσω, αλλά ξέρω πως με φοβάται, κυρίως στα Grand Slam."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots