H Wang απέκλεισε τη Serena (vids)

 
Qiang Wang
Qiang Wang
tennisnews team Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 - 6:54


Μετά από μια μάχη που πλησίασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, η Qiang Wang κέρδισε τη Serena Williams και την απέκλεισε από τον 3ο γύρο του Australian Open. Εκτός συνέχειας έμεινε και η Caroline Wozniacki, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας της.

Μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά παιχνιδιού στη Rod Laver Arena, η Qiang Wang πανηγύρισε μια από τις σπουδαιότερες νίκες της καριέρας της, επικρατώντας της Serena Williams με 6-4, 6-7 (2), 7-5.

Η 28χρονη Κινέζα πραγματοποίησε έναν πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 25 winners και 20 αβίαστα λάθη. Η Serena πήρε περισσότερα ρίσκα, αλλά οι 43 winners δεν ήταν αρκετοί, καθώς υπέπεσε και σε 56 αβίαστα λάθη.

Σε ένα σημείο που έδειχνε να ανεβάζει τα επίπεδα πίεσης, η Serena απέτυχε να κάνει το break και να πάρει τον έλεγχο στο 1ο σετ. Συγκεκριμένα, η Wang έσβησε 3 break point στο 6ο game (3-3) και ακόμα ένα στο 8ο game (4-4), για να κάνει εκείνη το break στη συνέχεια και να βρεθεί μπροστά με 5-4.

Η Wang προηγήθηκε με break και στο 2ο σετ, κάνοντας το 4-2, ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει διπλό break στο 7ο game, με τη Serena να επιστρέφει από το 2-4, 30-40 και να μειώνει σε 3-4. Μέχρι και με 5-3 προηγήθηκε η Wang στο σετ αυτό, όταν ξεκίνησε την αντεπίθεσή της η Serena. Η 38χρονη Αμερικανίδα έκανε break την τελευταία στιγμή για να "σώσει" το σετ, ισοφάρισε σε 5-5 και το κατέκτησε στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2.

Το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό και η Wang παρέμεινε δυνατή, έχοντας μάλιστα εκείνη τις περισσότερες ευκαιρίες. Έχασε από ένα break point στο 2ο (0-1, 30-40) και στο 8ο game (3-4, 40-A) η Κινέζα, η οποία τελικά έφτασε στο νικητήριο break στο 12ο game, έπειτα από 3 match points.

Αυτή ήταν η 7η νίκη για την Wang απέναντι σε Top 10 παίκτρια, ενώ θα βρεθεί στον 4ο γύρο του Australian Open για 1η φορά στην καριέρα της και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam. Η πρώτη ήταν στο αμέσως προηγούμενο Grand Slam, το US Open του 2019, όπου είχε πετύχει και εκεί μια πολύ μεγάλη νίκη, ενάντια στην Ashleigh Barty.

Στη φάση των "16", η Wang θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur, που πέτυχε με τη σειρά της μια επίσης μεγάλη νίκη, ενάντια στην Caroline Wozniacki, με 7-5, 3-6, 7-5. Αυτή ήταν η τελευταία αναμέτρηση στην επαγγελματική καριέρα της Wozniacki, καθώς είχε ανακοινώσει πως το Australian Open θα είναι ο τελευταίος της σταθμός στο tour ως παίκτρια.

H Jabeur ανέτρεψε το εις βάρος της 0-3 και προηγήθηκε με σετ. Η Wozniacki κέρδισε τα 3 τελευταία games του 2ου σετ και η Τυνήσια ανταποκρίθηκε κερδίζοντας τα 3 πρώτα στο 3ο σετ. Η Wozniacki πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, ισοφάρισε σε 3-3 και είχε ένα break point για να φτάσει πρώτη στα 4 κερδισμένα games στο αποφασιστικό σετ.

Δεν τα κατάφερε και λίγα λεπτά μετά η Jabeur έκανε το πιο κρίσιμο break στην αναμέτρηση, για να διαμορφώσει το τελικό 7-5 στο 3ο σετ, έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά συνολικού αγώνα. Η 25χρονη Jabeur θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά τη νίκη αυτή, στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam τουρνουά.

Στον 4ο γύρο προκρίθηκε και η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Ashleigh Barty, που έκανε ένα πολύ καλό ματς και επιβλήθηκε της Elena Rybakina με 6-3, 6-2, σε 78 λεπτά. Ακόμα πιο γρήγορα, σε 58 μόνο λεπτά, η Petra Kvitova συνέτριψε την Ekaterina Alexandrova με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα της στην τελική 16άδα της Μελβούρνης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots