"Έκλεισε" το μεγάλο ματς με Rafa o Κύργιος! (vids)

 
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios
tennisnews team Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 - 14:27

Ο Νικ Κύργιος έχασε match point για το 3-0 σετ και ακολούθησε μια επική μάχη με τον Karen Khachanov, τον οποίο τελικά κατάφερε να κερδίσει στο tie-break του 5ου σετ, για να "κλείσει" το μεγάλο ραντεβού με τον Rafael Nadal στον 4ο γύρο του Australian Open. 

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού Australian Open, o Νικ Κύργιος έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Karen Khachanov μετά από 4,5 περίπου ώρες μάχης, με 6-2, 7-6 (5), 6-7 (6), 6-7 (7), 7-6 (8).

Όλα τα στοιχεία που είχαμε μέχρι το 3ο σετ, έδειχναν πως αργά ή γρήγορα ο Κύργιος θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του Australian Open, ωστόσο ο Khachanov φρόντισε να το κάνει όσο δυσκολότερο γίνεται για τον 24χρονο Ελληνοαυστραλό!

Παρόλο που προερχόταν από μια εξίσου εξαντλητική μάχη με τον Mikael Ymer στον 2ο γύρο, όπου κέρδισε στο tie-break του 5ου σετ τον νεαρό Σουηδό, ο 23χρονος Ρώσος τα έδωσε όλα και σ' αυτό το παιχνίδι, στο οποίο έχανε με 2-0 σετ και με break στο 3ο σετ!

Επέστρεψε από το 2-4 στο 3o σετ, ενώ έσβησε ένα match point του Κύργιου στο tie-break, το οποίο κατέκτησε με 8-6. Στο 4ο σετ χρειάστηκε να σβήσει ακόμα ένα match point, ξανά στο tie-break, το οποίο πήγε ακόμα πιο μακριά. Τελικά κατάφερε να το κερδίσει και αυτό με 9-7, για να στείλει το παιχνίδι σε 5ο σετ.

Ο Κύργιος, ο οποίος σπανίως διατηρεί το επίπεδό του σε τόσο μεγάλους χρονικά αγώνες, έδειξε μεγάλη σοβαρότητα και συνέχισε να παλεύει με όλες του τις δυνάμεις και στο 5ο σετ. Κανένας δεν έφτασε σε break point κι έτσι για μια ακόμα φορά το tie-break έδωσε τη λύση, το οποίο κρινόταν στους 10 κερδισμένους πόντους αυτή τη φορά.

Κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει, καθώς όποτε γινόταν κάποιο mini-break, ερχόταν και η απάντηση από την αντίπαλη μεριά. Σε ένα κρίσιμο σημείο, όταν ήταν πίσω με mini-break στο 7-8, ο Κύργιος κατάφερε να κάνει διαδοχικά mini-break και να βρεθεί μπροστά με 9-8.

Ήταν το 3o του match point στο παιχνίδι και αυτή τη φορά το εκμεταλλεύτηκε, για να βάλει τέλος στον επικό αυτόν αγώνα, σε 4 ώρες και 26 λεπτά.

Για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open ο Κύργιος, ο οποίος είχε κάνει την καλύτερη πορεία του το 2015, όταν είχε φτάσει στα προημιτελικά. Το 2018, είχε φτάσει επίσης στον 4ο γύρο και εκεί ηττήθηκε από τον Grigor Dimitrov.

Επιβεβαίωσε έναν αγώνα που περιμέναν όλοι μόλις είδαν την κλήρωση του τουρνουά, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Rafael Nadal. Ο Ελληνοαυστραλός μας έχει συνηθίσει σε πολύ μεγάλες μάχες με τον Ισπανό, τον οποίο μάλιστα έχει καταφέρει να κερδίσει 3 φορές, σε 7 συναντήσεις στο παρελθόν. Στην Αυστραλία, όπου θα έχει με το μέρος του και τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, θα τον αντιμετωπίσει για πρώτη φορά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots