Τέλος το όνειρο για τη Μαρία (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 5:26

H Μαρία Σάκκαρη κοίταξε στα μάτια την Petra Kvitova και για περίπου 1,5 σετ ήταν σε θέση ισχύος, τελικά όμως γνώρισε την ήττα από την Τσέχα, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, και αποχαιρέτησε το όνειρο του Australian Open στη φάση των "16".

Ακόμα ένα δυνατό παιχνίδι είχε η Μαρία Σάκκαρη στη Μελβούρνη, χωρίς όμως αυτή τη φορά να έχει και την ιδανική κατάληξη για εκείνη, καθώς γνώρισε την ήττα από την Petra Kvitova με 6-7 (4), 6-3, 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά μάχης στην Rod Laver Arena.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Μαρία έδειχνε πως μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά ειδικά στο πρώτο μισό περίπου, δηλαδή για ένα σετ και στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου σετ, έδειχνε ικανή να αφήσει εκτός την περσινή φιναλίστ της Μελβούρνης.

Το ξεκίνημά της ήταν το καλύτερο δυνατό και με break προηγήθηκε με 2-0. Πήγε μάλιστα να αιφνιδιάσει την Τσέχα και να εκμεταλλευτεί το νωθρό της ξεκίνημα, αλλά από το 0-2, 0-30 η τελευταία κατάφερε να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά και να υπερασπιστεί στο σερβίς της, για να κρατήσει επαφή με το σκορ και να μειώσει σε 2-1.

Η Σάκκαρη ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 1ου σετ. Στο 10ο game ωστόσο υπέστη break και από το 5-3 ισοφαρίστηκε σε 5-5. Έκανε και δεύτερο break - που την έφερε μπροστά με 6-5 - αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να της δώσει το σετ, αφού δεν κατάφερε να κλείσει το σετ ούτε στη δεύτερη απόπειρά της από τη γραμμή του σερβίς.

Παρόλο που έχασε δυο φορές προβάδισμα με break σ' αυτό το σετ, αλλά και που είχε δυο φορές την ευκαιρία να το κλείσει στο σερβίς της και δεν το έκανε, η Σάκκαρη διατήρησε την ίδια δυναμική και ήταν καλύτερη από την Kvitova στο tie-break, όπου επέστρεψε από το 0-2 και κερδίζοντας τους 7 από τους 9 επόμενους πόντους, το κατέκτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ η Kvitova έκανε break από το πρώτο game, αλλά η Σάκκαρη ανταποκρίθηκε με break back στο επόμενο game και στο 3o game έσβησε διπλό break point, για να πάρει 4 πόντους στη σειρά και να βρεθεί μπροστά με 2-1. Είχε εκείνη στη συνέχεια διπλό break point για το 3-1, αλλά η Kvitova κέρδισε με τη σειρά της και εκείνη 4 σερί πόντους για να υπερασπιστεί το σερβίς της (2-2), μέσα σε μεγάλη ανακούφιση για την Τσέχα.

Οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break ακόμα τα επόμενα λεπτά και το σκορ έγινε 3-3, με τη Σάκκαρη να απέχει ουσιαστικά 3 games από τα προημιτελικά. Το σερβίς όμως συνέχισε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της γι' αυτό το σετ, με την Kvitova να κάνει δυο ακόμα break και να το κερδίζει με 6-3. Μόνο μια φορά κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της η Μαρία στο 2ο σετ, στο 2ο game, στο οποίο είχε χρειαστεί να επιστρέψει από το 15-40.

Η Kvitova δε σταμάτησε εκεί και συνέχισε το σερί της στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Με πολύ καλύτερα ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς και καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι της, η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων είχε φέρει το ματς στα μέτρα της και δεν επέτρεψε στη Σάκκαρη να έχει νέο break point στο παιχνίδι. Στο 8ο game έκανε ακόμα ένα break, για να "σφραγίσει" τη νίκη της μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά αγώνα.

Για 2η φορά κέρδισε τη Σάκκαρη η Kvitova, σε 4 αναμετρήσεις (2-2). Η 29χρονη Τσέχα έγινε η πρώτη παίκτρια που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open και θα περιμένει την αναμέτρηση της Ashleigh Barty με την Alison Riske, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει εκεί.

Για τη Σάκκαρη, ήταν αναμφίβολα μια φανταστική εβδομάδα, στην οποία κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στις "16" καλύτερες μιας Grand Slam διοργάνωσης, με straight sets νίκες ενάντια στις Margarita Gasparyan (6-2, 6-2), Nao Hibino (7-6, 6-4) και Madison Keys (6-4, 6-4).

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βρεθεί στο Top 20 την επόμενη εβδομάδα η Μαρία, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Αυτό θα συμβεί εφόσον καμιά εκ των Qiang Wang, Anett Kontaveit και Garbine Muguruza δεν προκριθεί στα ημιτελικά και καμιά εκ των Anastasia Pavlyuchenkova, Iga Swiatek, Coco Gauff και Ons Jabeur δεν προκριθεί στον τελικό.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots