46ος προημιτελικός για τον Djokovic (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 8:19

Ακόμα ένα βήμα προς την υπεράσπιση του "θρόνου" του έκανε ο Novak Djokovic, ο οποίος πήρε μια άνετη νίκη απέναντι στον Diego Schwartzman και προκρίθηκε στον 11ο προημιτελικό του στο Australian Open και 46ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση.

Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Novak Djokovic, που επιβλήθηκε του Diego Schwartzman με 6-3, 6-4, 6-4 σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες παιχνιδιού και προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στα προημιτελικά του Australian Open.

Ο Nole πέτυχε 8 άσους, είχε 38 winners και έκανε 31 αβίαστα λάθη. Υπέστη μια φορά break, αλλά "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Αργεντινού, αξιοποιώντας τα 4 από τα 8 break point του, για να εξασφαλίσει τη διαφορά του ενός break σε κάθε σετ.

Δεν βρέθηκε ποτέ πίσω ο Djokovic και έκανε το πρώτο break στο 8ο game του 1ου σετ (5-3), στο οποίο κέρδισε τα 3 τελευταία games. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με double break νωρίς, κερδίζοντας τα τρια πρώτα games, για το 3-0.

Ο Schwartzman μείωσε σε 3-2, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μείνει κοντά στον Nole, που δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς και με love service game διαμόρφωσε το 6-4. Στο 3ο σετ ο Σέρβος τενίστας έκανε το break ξανά σχετικά νωρίς, "ξέφυγε" με 4-2 και δεν κοίταξε πίσω του, για να ολοκληρώσει ξανά με love service game το σετ κι αυτή τη φορά και το ματς.

Ήταν η 4η νίκη του Djokovic επί του Schwartzman, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Επίσης βελτίωσε το ρεκόρ του στο 2020 στο τέλειο 10-0 νίκες και έφτασε τις 72 νίκες σε 80 αναμετρήσεις στο Melbourne Park.

Θα αγωνιστεί σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης για 46η φορά στην καριέρα του, στο δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, πίσω από τους 57 προημιτελικούς του Roger Federer.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Milos Raonic, που πραγματοποιεί ένα εκπληκτικό τουρνουά στη Μελβούρνη. Ακόμα δεν έχει χάσει κανένα σετ στο τουρνουά ο Καναδός, ο οποίος μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά, απέκλεισε και τον Marin Cilic με straight sets, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-3, 7-5, σε έναν αγώνα που είχε 35 άσους!

Αυτό είναι το καλύτερο τουρνουά για τον Raonic στους τελευταίους 12 μήνες, μετά από το περσινό Australian Open, όπου επίσης είχε προκριθεί στα προημιτελικά. Απέναντι στον Djokovic ο Καναδός πάντα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες και δεν έχει καταφέρει να τον κερδίσει σε καμία από τις 9 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots