Ακάθεκτη στην 8άδα η Halep (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 8:47

Επιστροφή στα προημιτελικά για τη Simona Halep, που εξασφάλισε την είσοδό της στην 8άδα του Australian Open με μια νέα straight sets νίκη.

Με μια ακόμα straight sets νίκη και χωρίς να έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά, η Simona Halep εξασφάλισε την επιστροφή της στα προημιτελικά του Australian Open.

Η 28χρονη Ρουμάνα επιβλήθηκε της Elise Mertens με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Grand Slam της Μελβούρνης για 4η φορά στην καριέρα της, καθώς και στα προημιτελικά μιας Grand Slam διοργάνωσης για 14η φορά συνολικά.

Η Halep πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα, στον οποίο σημείωσε 21 winners και υπέπεσε σε μόλις 8 αβίαστα λάθη. Από τη γραμμή του σερβίς είχε προβλήματα και συνολικά υπέστη 3 φορές break, φρόντισε όμως να μη μείνει πίσω σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο 1ο σετ απώλεσε το προβάδισμα με 3-1 και στο 3-4 ήταν η τελευταία φορά που ήταν πίσω - και αυτή χωρίς break. Αντέδρασε με 3 διαδοχικά κερδισμένα games, χάρη στα οποία κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Ρουμάνα προηγήθηκε με double break στο 3-0, αλλά η Βελγίδα αντιστάθηκε ξανά. Πρώτα μείωσε σε 3-2 και αργότερα πήρε και το δεύτερο break πίσω, για να ισοφαρίσει σε 4-4. Για ακόμα μια φορά ωστόσο η Halep ανέβασε το επίπεδό της όταν χρειάστηκε, έκανε break στο πολύ κρίσιμο 9o game, έπειτα από 4 ισοπαλίες και 5 break point, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της με love service game στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά παιχνιδιού. 

Στα προημιτελικά της Μελβούρνης, η Halep θα βρει στο δρόμο της την Anett Kontaveit, που συνεχίζει το φοβερό τουρνουά της, μετά και τη νίκη της επί της 18χρονης Iga Swiatek με 6-7 (4), 7-5, 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά μάχης στη Melbourne Arena.

H 24χρονη Εσθονή βρέθηκε πίσω με σετ και δυο φορές ήταν πίσω με break στο 2ο σετ, στο 0-2 και στο 3-4, και στις δυο όμως είχε άμεση αντίδραση και τελικά κατάφερε να βγει "ζωντανή" απ' αυτό το πολύ δύσκολο ματς. Για πρώτη φορά προκρίθηκε σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots