Πρώτος προημιτελικός για τον Thiem στη Μελβούρνη (vid)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 8:54

O Dominic Thiem πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση ως τώρα στο Australian Open, "καθάρισε" με 3-0 σετ τον Gael Monfils και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καλύτερη 8άδα της Μελβούρνης.

Σε κάθε παιχνίδι και καλύτερος παρουσιάζεται στο Melbourne Park o Dominic Thiem, ο οποίος για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα του στο τουρνουά κατάφερε να πετύχει μια straight sets νίκη, επικρατώντας του Gael Monfils με 6-2, 6-4, 6-4.

Θυμίζουμε πως στον 2ο γύρο του τουρνουά ο Αυστριακός είχε χρειαστεί 5 σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Alex Bolt, ενώ στον 3ο γύρο έχασε ξανά σετ και τελικά κέρδισε με 3-1 τον Taylor Fritz.

Σήμερα η ιστορία ήταν πολύ διαφορετική, με τον φιναλίστ του Roland Garros και Νο.5 στο ταμπλό, να πραγματοποιεί ένα φανταστικό ματς, στο οποίο είχε 31 winners και 19 αβίαστα λάθη. Δεν απειλήθηκε με break point, ενώ "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Monfils, που μάλιστα κατάφερε να σβήσει και 10 break point.

Στο 1ο σετ ο Thiem "έσπασε" το σερβίς του Monfils στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2). Στα δυο επόμενα σετ έκανε από ένα break ακόμα, για να προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ και με 2-0 στο 3ο σετ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά.

Ο Thiem παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Monfils, τον οποίο έχει πλέον κερδίσει 6 φορές (6-0). Στον πρώτο του προημιτελικό στo Australian Open - και 6ο συνολικά σε Grand Slam διοργάνωση - θα αντιμετωπίσει τον νικητή του μεγάλου παιχνιδιού του Rafael Nadal με τον Νικ Κύργιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots