Οι δηλώσεις του Κύργιου για τον Kobe (vid)

 
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 15:48

O Νικ Κύργιος ήταν ένας από τους παίκτες που πήραν πολύ βαριά τον θάνατο του Kobe Bryant και για να τον τιμήσει σήμερα, φόρεσε μια φανέλα του βγαίνοντας στη Rod Laver Arena για να αγωνιστεί. Δείτε τι δήλωσε, μετά τον αγώνα του με τον Rafael Nadal. 

"Δεν τον είχα συναντήσει ποτέ. Αλλά το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Τον έβλεπα κάθε μέρα. Τον ακολουθώ από τότε που μπορώ να θυμηθώ. Όταν ξύπνησα και έμαθα την είδηση, ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος. Ήταν βαριά, όλη η μέρα. Είναι φριχτά νέα", είπε ο Κύργιος, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη.

Ο Κύργιος ρωτήθηκε και για το αν τα τραγικά νέα του θανάτου του Kobe επηρέασαν την απόδοσή του αρνητικά. Όπως απάντησε, έγινε ακριβώς το αντίθετο.

"Όχι, αν υπήρξε κάποια επιρροή, ήταν ότι μου έδωσε κίνητρο. Αυτό που πρέσβευε (ο Kobe), ο λόγος που ήθελε να μείνει στις μνήμες των ανθρώπων, ένιωσα πως με βοήθησε αυτό. Όταν ήμουν πίσω με break στο 4ο σετ, το σκεφτόμουν. Και το πάλεψα. Ο Rafa ήταν πραγματικά καλός απόψε. Έπαιξε πολύ καλά. Είχα τις ευκαιρίες μου, ήμουν κοντά στο 3ο και στο 4ο σετ, αλλά αυτό συμβαίνει. Αν έκανε κάτι στην απόδοσή μου, θεωρώ πως με βοήθησε."

Ο Κύργιος έχει ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς στο Australian Open, αφού αύριο θα αγωνιστεί στον 2ο γύρο του μεικτού, όπου μαζί με την Amanda Anisimova θα αντιμετωπίσουν τον Nikola Mektic και την Barbora Krejcikova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots