"Δεν παραπονιόμαστε για την καραντίνα - είμαστε εδώ για να παίξουμε"

 
Belinda Bencic
Belinda Bencic Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 - 16:39

Δυο από τις παίκτριες που βρέθηκαν στην πτήση με το κρούσμα και δεν θα έχουν δικαίωμα να προπονηθούν τις επόμενες ημέρες, η Belinda Bencic και η Sorana Cirstea, εξήγησαν πως δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν κλεισμένες σε ένα δωμάτιο, αλλά με τη διαφορετική μεταχείριση από τη διοργάνωση.

"Δεν παραπονιόμαστε για την καραντίνα. Παραπονιόμαστε επειδή δεν είναι ισότιμες οι συνθήκες προπονήσεων και αγώνων, πριν από πολύ σημαντικά τουρνουά", έγραψε η Bencic στο Twitter.

Λίγο νωρίτερα, η Cirstea είχε γράψει: "Μας λένε κακομαθημένους. Δεν έχω πρόβλημα να μείνω σε ένα δωμάτιο 14 μέρες και να βλέπω Netflix. Πιστέψτε με, ένα όνειρο που πραγματοποιείται είναι αυτό, διακοπές! Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι να αγωνιστούμε ενώ έχουμε περάσει 14 ημέρες στον καναπέ. Αυτό είναι το πρόβλημα, όχι η καραντίνα."

Και οι δυο παίκτριες βρισκόντουσαν στην χθεσινή πτήση από το Άμπου Ντάμπι στη Μελβούρνη, όπου ένα θετικό κρούσμα έβαλε 23 παίκτριες σε αυστηρή καραντίνα και τις στερεί το δικαίωμα να προπονηθούν - ανάμεσά τους και τη Μαρία Σάκκαρη.

Μια απ' αυτές τις παίκτριες ήταν και η Marta Kostyuk, που με τη σειρά της είπε: "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, οι αρχές δεν μας επιτρέπουν να βγούμε. Θα ήταν δίκαιο αν όλοι οι παίκτες αντιμετώπιζαν τις ίδιες συνθήκες. Πιστεύω πως θα έχουμε και άλλα θετικά τεστ από άλλες πτήσεις. Εγώ ακόμα περιμένω το αποτέλεσμα του δικού μου τεστ και πολλά άλλα κορίτσια από άλλες πτήσεις επίσης περιμένουν.

Χρειαζόμαστε επίσης πιο άνετες συνθήκες σε ένα τόσο αυστηρό περιβάλλον. Το WiFi δεν είναι πολύ καλό και κάποια κορίτσια δεν έχουν καν WiFi! Το να είσαι μόνος είναι βασανιστικό και την ίδια ώρα δεν μπορείς καν να τηλεφωνήσεις στον προπονητή σου! Επιπλέον, χρειαζόμαστε διαδρόμους ή ποδήλατα. Δεν ζήτησα πριν την πτήση μου γιατί δεν ήξερα ότι θα βρεθώ σ' αυτή την κατάσταση."

Όσο για το αν γνώριζαν ή όχι σχετικά με τον κανονισμό για την περίπτωση θετικού κρούσματος σε αεροπλάνο, η Bencic υποστήριξε πως δεν το γνώριζαν, κάτι που νωρίτερα είχε πει και η Yulia Putintseva.

"Βασικά όχι, δεν το γνωρίζαμε. Πήραμε την απόφαση να έρθουμε έχοντας συμφωνήσει σε κάποιους κανονισμούς που μας έστειλαν. Αργότερα μας έστειλαν επιπλέον πληροφορίες και κανονισμούς, με περισσότερους όρους που δεν γνωρίζαμε", έγραψε η Ελβετίδα, απαντώντας σε ένα άλλο Tweet που ανέφερε ότι οι παίκτες γνώριζαν καλά τι τους περίμενε.

Τέλος, η Sorana Cirstea αναδημοσίευσε μερικές δηλώσεις του Craig Tiley από τα μέσα Οκτωβρίου, στις οποίες εγγυόταν πως δεν θα αφήσει κανέναν παίκτη να "παγιδευτεί" στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του λόγω των κανονισμών και να μην έχει δικαίωμα να προπονηθεί πριν από τα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots